40 نکته کلیدی جهت افزایش طول عمر سمعک
خلاصه موارد زیر را به خاطر بسپارید چرا که با رعایت این موارد سمعک شما سالها نیازی به تعمیر نخواهد داشت:
1.هر گاه احتمال خیس شدن سمعک وجود دارد آن رادر آورید . مثلاٌ در حمام ، زیر دوش، هنگام شنا . بدون وجود چتر زیر باران نروید .
2.وقتی سمعک روی گوشتان قرار دارد به هیچ عنوان از اسپری مو استفاده نکنید چرا که مواد خارج شده از اسپری می تواند دکمه های کنترل و ورودی میکروفن را دچار اشکال سازد .
3.در محیط های گرم و مرطوب حداقل دو بار در روز سمعک را در آورده ،آن را تمییز نموده و 5 تا 10 دقیقه از آن استفاده نکنید . پس از آن مجدداً سمعک را روی گوشتان قرار دهید .
4.همیشه به خاطر داشته باشید ، به محض مشاهده ی هر گونه مشکل در سمعک حتماً با متخصصی که سمعک را برایتان تجویز نموده تماس بگیرید .
5.همیشه در فواصل زمانی منظم و طبق تشخیص متخصص ، سمعکتان را تمییز کنید . این کار را با پارچه ی خشک و تمیز و بدون پرز انجام دهید .
6.سمعک را هیچ وقت در معرض حرارت زیاد ( مثلاً پشت شیشه اتومبیل ، کنار پنجره یا در مقابل آتش ) قرار ندهید . از آنجا که شما مبلغ زیادی برای سمعکتان پرداخت نموده اید ، بنابراین با توجه بیشتر باید از صدمه زدن به آن جلوگیری کنید و بدین وسیله صرفه جویی اقتصادی نمائید .
7. از سمعك خود با احتياط نگهداري نماييد.
8. سمعك خود را در مكاني امن، خشك و خنك نگهداري نماييد.
9. باطري سمعك خود را هميشه قبل از آنكه كاملا تخليه شود و سمعك خاموش شود، تعويض نماييد.
10. هنگاميكه از سمعك استفاده نمي كنيد، سمعكتان را خاموش نماييد. اگر براي مدت طولاني از سمعك استفاده نمي كنيد باطري آن را خارج نماييد.
11. محفظه باطري همواره بايد تميز باشد، از پنبه يا پارچه نخي براي نظافت محفظه باطري استفاده نماييد. وجود جرم در محفظه باطري ممكن است باعث اختلال در عملكرد سمعك شود.
12. سمعك خود را با برس كوچك و يا با پارچه نرم نخي تميز نماييد. هرگز از ابزار تيز و خشن براي تميز كردن خروجي صداي سمعك استفاده ننماييد، زيرا ممكن است به بلندگوي سمعك آسيب برسانيد. در صورتيكه نتوانستيد سمعك خود را كاملا نظافت نماييد، به اديولوژيست خود مراجه نموده و از او كمك بخواهيد .
13. فيلتر سمعك خود را در صورت کیپ شدن با جرم تعويض نماييد .
14.گاهي جرم و واكس در كانال گوش، ممكن است باعث جلوگيري از رسيدن صداي سمعك به گوش شما بشود. براي تميز كردن كانال گوش به پزشك مراجعه نماييد و هرگز خودتان اينكار را انجام ندهيد. زيرا ممكن است به گوشتان آسيب برسانيد.
15.در هنگام دوش گرفتن، شنا كردن و استفاده از اسپري مو سمعك خود را برداريد.
16.از افتادن یا پرت کردن سمعک جداً خودداری کنید . در هنگام تعویض باتری یا تمییز کردن آن همیشه این کار را روی یک میز یا سطح صاف مشابه انجام دهید .
17.در هنگام تعویض باتری ، از بلا استفاده بودن باتری مستعمل قبلی اطمینان حاصل نموده و مطمئن شوید که باتری تازه را به جای آن قرار داده اید . باتری کهنه و تازه را کنار هم نگذارید . باتری ها را از دسترس کودکان دور نگه دارید چون در صورت بلعیده شدن بسیار سمی و خطرناک هستند .
18.هنگامیکه از سمعک استفاده نمی کنید حتماً آن را خاموش کنید . این مسئله از مصرف بی دلیل باتری و از ایجاد صدای سوت در سمعک جلو گیری می کند .
19.توصیه می شود که حداقل هر سال یکبار سمعک شما توسط متخصص باز بینی شود .
20.سمعک را در دسترس کودکان قرار ندهید .
21.هیچگاه سمعکتان را دستکاری نکنید چرا که با این عمل گارانتی آن منسوخ گردیده و ممکن است سمعکتان صدمه ببیند.
22.همیشه قبل ازاین که سمعک هایتان را در دست بگیرید، مطمئن شوید که انگشتان شما خشک و تمیزهستند. ورودی میکروفون تنها چند میلی متر (3 تا 4 میلی متر) پهنا دارد و به آسانی می تواند با هر ذره کوچکی، بسته شود.
23.مراقب اجسام نوک تیز و ضربه های مختلف باشید.
24.هنگام تعويض وتميز كردن باطري ، حتماروي زمين يا پشت ميز بنشينيد اين امرمانع افتادن سمعك مي شود.
25.در مقابل گرما، مراقب سمعک خود باشید. هرگز سمعک خود را جایی قرار ندهید که تحت تأثیر گرمای بیش از حد قرار بگیرد.آن ها را در معرض نور مستقیم (در خانه یا در ماشین پارک شده) قرار ندهیدو آن ها را نزدیک بخاری یا شوفاژ قرار ندهید. (در هنگام استفاده از سشوار ، سمعك را از گوش خود بیرون آورید.)
26.هنگام عكسبرداری(رادیوگرافی،سی تی اسكن،ام آرآی) و یا درمان با دستگاه هایی كه دارای هر نوع تشعشع می باشند ، سمعك را ازگوش خود خارج نموده و درجاي مناسب بگذاريد.
27.سمعک هایتان را درمعرض رطوبت قرارندهید . قبل از دوش گرفتن،حمام رفتن یا شنا کردن ، حتماً سمعک را از گوشتان خارج کنید . آن هارا درحمام نگذارید . به این دلیل که ورود آب به سمعک آسیب می رساند.به طور منظم داخل و اطراف گوش هایتان را خشک کنيد.رطوبت به مدارهای داخلی سمعک آسیب می زند.
28.درموقع بارندگي (برف وباران)مواظب باشيد سمعك خيس نشود.هرگاه سمعك شماخيس شدفورا" آن رادر معرض بادخنك مانند بادپنكه قراردهيد تاخشك شود.
29.درمكان ها و زمانهاي گرم بويژه درتابستان مواظب ورود عرق سر يا بدن به داخل سمعك باشيد.
30.ما به شما توصیه می کنیم که در طول شب درب باتری سمعک را باز بگذارید و از وسایل مربوط به نظافت سمعک که شنوایی شناس در اختیار شما می گذارد، استفاده کنید.
31.سمعک ها را دور از دسترس کودکان قرار دهید.باتری سمعک سمی بوده و باید دور از دسترس کودکان قرار داده شوند. در صورت خوردن باتری توسط کودکان حتماً با پزشک تماس بگیرید.
32.از تماس سمعک با وسایل آرایشی یا اسپری مو جلوگیری کنید . ذرات ریز تولید شده به وسیله مواد آرایشی (انواع کرم ها و کرم پودر) یا اسپری مو، می تواند به آسانی ورودی میکروفون را ببندد. همیشه قبل از استفاده از چنین وسایلی سمعک را از گوش خود خارج کنید.
33.سمعک خود را به دقت تمیز کنید . با استفاده از یک پارچه خشک و نرم سمعکتان را تمیز کنید. الکل، حلال ها و مایعات پاک کنندگی می توانند به مدارهای الکتریکی آن آسیب بزنند.
34.ترشح گوش : همیشه مطمئن باشید که گوش شما تمیز است . اگر صدای سمعک شما ضعیف شده است، ممکن است به این دلیل باشد که ، خروجی صدا یا جرم گیر با جرم گوش یا کثیفی مسدود شده است . شما می توانید وسایل تمیز کنندگی را از شنوایی شناس خود دریافت کنید.
35.سمعک خود را در جای مطمئن بگذارید.هنگامی که از سمعک خود استفاده نمی کنید، همیشه آن را در جعبه خودش یا در یک جعبه خشک مخصوص قرار دهید. اگر برای مدتی نمی خواهید از سمعک خود استفاده کنید، حتماً باتری آن را خارج کنید.
36.برای تعمیر سمعک، همیشه آن را به کارشناس شنوایی شناس خود بسپارید.پیچ گوشتی و روغن می تواند برای سمعک خطرناک باشد . دستکاری تجهیزات الکترونیکی یا دستگاه های کوچک آن ، صدمات جبران ناپذیری را وارد خواهد کرد . اگر سمعکتان به تعمیر نیاز دارد آن را به شنوایی شناس خود تحویل دهید.
37.سمعکها نیز خراب میشوند، سمعکها به گونهای طراحی شدهاند که تا حد زیادی در برابر رطوبت و ضربه مقاوم هستند. اما این وسایل ضد آب نیستند و نباید در حمام یا هنگام شنا از آنها استفاده نمود.
38.در صورتیکه سمعک شما مرطوب شد، در باتری را باز کرده و باتری را خارج کنید و سطح آنرا با پارچه خشک نمایید. سپس اجازه دهید تا سمعک خشک شود . هیچگاه سعی نکنید که با قرار دادن سمعک در داخل فر و خصوصاً میکروویو آنرا خشک نمائید این عمل باعث بروز آسیب دائمیبه سمعک میگردد. در صورتیکه سمعک شما پس از گذشت چند ساعت از خیس شدن، دیگر کار نکرد، به متخصص سمعک خود مراجعه نمائید.
39.تاثیرات خارجی: رطــوبت و تعریــق میتواند موجــب بروز مشـکلاتی در عملکـرد سمعک گردد. غالباً بسته به فصل، میزان تعریق بدن هر فرد و شـکل سمعک، این تاثیرات متغیرند. برای مقابله و جلوگیری از این امر ، انواع مخـتلفی از وسایل و بستههای جاذب رطوبت موجود هستند که استفاده از آنها بسیار آسان و موثر است.استفاده مرتب این مواد میتواند عمر سمعک شـما را تا چند سـال افزایش دهد.
40.برای راحـتی خود به هنـگام خواب، سمعک را خـارج نمائید و خـود را به بـازکردن در بـاتری به هــنگام عـدم استفاده از سمعک عادت دهید.