right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

گوش انسان چگونه كار مي كند

گوش انسان چگونه كار مي كند

گوش يك عضو پيچيده و حساس است كه قسمت اعظم ساختمان آن در داخل سر قرار دارد . در اين قسمت مختصراً بخش هاي مربوط به سيستم شنوايي را بررسي مي كنيم .
گوش را به سه بخش كلي تقسيم مي كنند .
1- گوش خارجي Outer Ear
2- گوش مياني Middle Ear
3- گوش داخلي Inner Ear
كه هر بخش وظايف خاصي را به عهده دارد .
گوش خارجي شامل لاله ، كانال و پرده گوش ( پرده تمپان )‌ مي باشد .
لاله گوش اصوات را دريافت و جمع آوري كرده و اين اصوات را به سمت كانال گوش هدايت مي كند .
كانال گوش خارجي مسيري براي عبور صوت به سمت پرده تمپان مي باشد .
پرده تمپان غشاي بسيار نازكي است كه كانال را از گوش مياني جدا مي كند . اصوات پس از عبور از مجراي گوش خارجي به پرده گوش برخورد مي كند و پرده گوش متناسب با تغييرات امواج صوتي مرتعش مي شود.
گوش مياني حفره كوچكي است كه در آن سه استخوانچه بسيار ظريف و هم چنين ضمايم ديگري وجود دارند . اين استخوانچه ها (‌چكشي ، سنداني ، ركابي ) همراه با ارتعاش و حركت پرده تمپان به حركت در مي آيند و امواج صوتي را تقويت كرده و به حلزون گوش داخلي منتقل مي كنند.
گوش داخلي شامل حلزون گوش و بخش هاي مربوط به تعادل مي باشد. حلزون گوش حاوي مايع مخصوصي است كه بعد از برخورد امواج صوتي به آن مرتعش مي شود . در حلزون سلول هاي گيرنده عصبي وجود دارند كه با جابجايي مايع داخل حلزون پيام هاي عصبي توليد مي كنند .
عصب شنوايي پيام هاي عصبي را از حلزون به مغز منتقل مي كند .
مغز اين پيام ها را دريافت كرده و تفسير مي كند و به اين ترتيب عمل شنيدن اصوات و درك گفتار انجام مي شود.
گوش خارجی
گوش خارجی امواج صوتی را جمع آوری و متمرکز می‌سازد و از دو قسمت تشکیل شده است.
لاله گوش
لاله گوش در غالب حیوانات متحرک است، و برای جمع کردن و هدایت امواج صوتی و تشخیص جهت صدا بکار می‌رود، ممکن است به طرف منبع صورت متوجه شود. در انسان لاله گوش بی‌حرکت است ولی تا اندازه‌ای جهت صوت را می‌تواند تشخیص دهد.
مجرای گوش خارجی
مجرای گوش خارجی لوله‌ایست که تقریبا 2 تا 3 سانتیمتر طول دارد و در حدود یک سانتیمتر مکعب حجم دارد و به پرده صماخ ختم می‌شود. ارتعاشات صوتی تا قسمت انتهایی این لوله بوسیله هوا منتقل شده ، پس از آن بوسیله محیطهای جامد و مایع به گوش میانی انتشار می‌یابد.
پرده صماخ
پرده صماخ غشایی است که بوسیله اصوات با فرکانسهای مختلف مرتعش می‌شود. درجه کشش آن از محیط به طرف مرکز تدریجا زیاد شده و به همین علت است که هر قسمت از این پرده بوسیله فرکانس معینی مرتعش می‌شود.

گوش میانی


گوش میانی امواج را تقویت و منتقل می‌کند. گوش میانی در حفره استخوانی موسوم به صندوق تمپان (Caisse De Tympan) قرار دارد و بوسیله شیپور استاش (Trompand Eustache) به حلق می‌رسد. ارتعاشات هوا که از گوش خارجی به پرده صماخ می‌رسد بوسیله سه استخوان کوچک که یکی پس از دیگری متکی بهم مفصل شده است، به گوش داخلی منتقل می‌گردد. این سه استخوان بر حسب شکلی که دارند شامل چکشی ، سندانی و رکابی است. وظیفه آنها کم کردن دامنه ارتعاشات و در نتیجه افزایش تغییرات فشار است.

گوش داخلی
گوش داخلی امواج منتقل شده از گوش میانی را دریافت و آن را به امواج شنوایی تبدیل می‌کند. گوش داخلی اصلی‌ترین قسمت گوش است و از چندین قسمت تشکیل شده است.

منوی موبایل سایت