right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

سمعک نامریی

namar

سمعک CIC – سمعک های کاملا داخل کانال

سمعکهای کاملا داخل کانال که اصطلاحا به آنهاسمعک های CIC( گفته می شود (CIC مخفف کلمه Completely in the Canal است) با قالب گیریی که از مجرای گوش فرد کم شنوا انجام می شود، بطور کامل درون کانال گوش فرد قرار می گیرد و تمامی اجزای الکترونیکی سمعک درون قالب سمعک داخل کانال گوش قرار می گیرد. این نوع سمعک برای فت شنوایی ملایم تا متوسط در افراد بزرگسال تجویز می شود. این سمعک ها هم در رده سمعکهای نامرئی دسته بندی می شوند. در سمعکهای CIC زائده پلاستیکی بسیار نازکی به قاب سمعک متصل است که بوسیله آن می توان سمعک را از داخل گوش بیرون کشید.

مزایای سمعکهای CIC

بسیاری از افراد سمعکهای CIC را به این علت که در معرض دید نسیتند، انتخاب می کنند. از آنجاییکه میکروفون این سمعک درون کانال قرار می گیرد، صداهای اطراف را بطور طبیعی دریافت می کند چرا که تغییری در ساختار آناتومیک گوش خارجی که در تعیین منبع صدا نقش بسیار مهمی را ایفا می کند، ایجاد نمی کند. در مورد سمعک پشت گوشی این مسئله صادق نیست چرا که میکروفون سمعک در پشت گوش قرار گرفته و ساختار اناتومیک گوش خارجی تاثیری در دریافت صدا های اطراف ندارد.

بلندگوی این سمعک در فاصله بسیار نزدیکی از پرده گوش قرار می گیرد و می تواند سیگنال صوتی قدرتمندی را تولید می کند و به همین دلیل شما نیاز به تقویت زیاد سیگنال صوتی پیدا نخواهید کرد و همین مسئله باعث می شود که مشکلات فیدبک صدا (صدای زوزه) کاهش پیدا کند.

یکی دیگر از مزایای سمعکهای کاملا داخل کانال نسبت به بقیه انواع سمعک، محافظت این سمعک در برابر نویز صدای باد است که در بقیه انواع سمعک این یکی از مشکلات اساسی به شمار می آید. مزیت دیگر سمعکهای کاملا داخل کانال، اینست که شما بدون استفاده از وسیله جانبی می توانید براحتی با تلفن صحبت کنید و گوشی تلفن را نزدیک گوش خود قرار دهید.از مزایای دیگر سمعک های Completely In Canal می توان به کاهش اثر Occlusion به علت قرار گیری در عمق کانال گوش و تهویه مناسب کانال گوش اشاره کرد.

معایب سمعکهای CIC

سمعکهای CIC زمانیکه شما مبتلا به عفونت گوش هستید و یا ترشحات بیش از اندازه در کانال گوش دارید، می تواند مشکل ساز باشد. این ترشحات می تواند به سمعک آسیب رسانده و شما مجبور شوید سمعک خود را بطور مرتب تمیز کرده و در صورت خرابی آن را تعمیر کنید. همچینین سمعکهای CIC در صورتی که ترشحات جرم گوش شما بیش از حد باشد، می تواند به ایجاد عفونت درون گوش شما کمک کند.

این سمعکها برای افت های شنوایی خفیف تا متوسط تجویز می شود و بسته به این که چه فرکانسهایی از طیف شنوایی فرد دچار مشکل شده است، می توان برای افت های شنوایی شدید هم تجویز کرد ولی در عین حال به خاطر سایز کوچک سمعک، نمی تواند نظیر سمعک های پشت گوشی BTE صدا را تقویت کند.

یکی از معایب دیگر سمعکهای CIC اینست که به علت سایز کوچک این سعمکها، تنظیمات دستی برای این سعک نمی توان تعبیه کرد و امکاناتی نظیر ولوم کنترل صدا و میکروفونهای جهت دار در این سمعکها دیده نمی شود و نمی توان از برنامه های مختلف در محیط های متفاوت بهره برد و شما مجبور به استفاده از تنظیماتی هستید که متخصص شنوایی شناسی برای شما تنظیم کرده است.البته بعضی از سمعکهای CIC حرفه ای وجود دارند که به شما امکان تغییر این تنظیمات را با استفاده از ریموت کنترل می دهند. شما با استفاده از ریموت کنترل قادر خواهید بود که بسته به محیطی که داخل آن قرار گرفته اید، برنامه مناسب با آن شرایط را برای سمعک خود انتخاب کنید.

سمعک های CIC به علت ابعاد بسیار کوچکی که دارند، نمی توانند از امکاناتی نظیر میکروفونهای جهت دار استفاده کنند و عدم وجود چنین سیستمی، توانایی این سعمکها را در زمینه حذف نویز کاهش می دهد. این درحالیست که در سمعکهای بزرگتر فیلتر کردن نویز های محیطی امر ساده ای است. علاوه بر این، سمعک های CIC از انجایکه از باتری های خیلی کوچکی استفاده می کنند، مدت زمان شارژ دهی سمعک کاهش پیدا می کند. سمعک های CIC برای کودکان مناسب نمی باشد چرا که با رشد کودک، کانال گوش او نیز تغییر پیدا می کند و باید قالب گیری جدید از گوش کودک انجام گردد و سمعک جدید تجویز شود.

کلام آخر

سمعکهای CIC در صورتی که افت شنوایی شما شدیدنیست و نمی خواهید دیگران متوجه این موضوع شوند که شما از سمعک استفاده می کنید، انتخاب بسیار مناسبی هستند. با این وجود ابعاد بسیار کوچک این سمعک ، مشکلات خاص خودش را همراه دارد.استفاده از سمعکهای کاملا داخل کانال به علت عرضه سمعکهای Open Fitting در چند سال گذشته کاهش پیدا کرده است. سمعکهای فیتینگ باز، به همان اندازه که سمعکهای CIC نامرئی هستند، از دید پنهان بوده و در عین حال مشکلات سمعکهای CIC را ندارند.

منوی موبایل سایت