right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

چرا در ایران افراد کم شنوا، کمتر از سمعک استفاده می کنند؟!

چرا در ایران افراد کم شنوا، کمتر از سمعک استفاده می کنند؟!
آمار جهانی نشان می دهد، از هر ۱۰۰۰ تولد یک تا دو نفر کم شنوا به دنیا می آیند که در ایران حداقل برابر با این مقدار است و یا پیش بینی می شود که حداکثر ۳ تا ۴ نفر در هر ۱۰۰۰ تولد کم شنوا باشند، البته آمار افراد کم شنوا در بزرگسالان بیشتر از این خواهد بود چون افزایش سن، بیماری ها، آلودگی صوتی و شغل فرد، در ایجاد کم شنوایی تاثیر دارند.

آمار دقیق و مستند در زمینه اینکه چند درصد مردم ایران از سمعک استفاده می کنند، وجود ندارد اما می توان گفت درصد کمی از افراد کم شنوای بزرگسال در کشور کاربر این وسیله کمک شنوایی هستند. گران بودن هزینه های سمعک و خدمات آن و همچنین عدم رغبت به استفاده از سمعک، باعث شده تا این افراد کمتر از سمعک استفاده کنند. 50 درصد افرادی که از سمعک استفاده می کنند کسانی هستند که از کم شنوایی عمیق تا شدید رنج می برند و افرادی که برای یک گوششان عمل جراحی کاشت حلزون انجام داده اند نيز می توانند برای گوش دیگر از سمعک پاور استفاده کنند.

  • کاهش شنوایی در افراد و عدم استفاده از سمعک، منجر به کاهش توانایی در برقراری ارتباطات اجتماعی و همچنین منجر به عدم توانایی در درک گفتار و موجب ناامیدی و دلسردی فرد میشود ولی افرادی که از وسایل کمک شنوایی(سمعک) استفاده می کنند بهبودی قابل توجهی را در کیفیت زندگی، ارتباطات اجتماعی، شخصی و وضعیت روحی خویش احساس می کنند.

معمولا کسانی که در خانواده های خود افراد کم شنوا یا ناشنوا دارند، کسانی که پدر و مادر با هم نسبت فامیلی دارند به ویژه فامیل نزدیک، همچنین کسانی که از داروهای اتوتوکسیک (آسیب رسان به سیستم شنوایی) استفاده می کنند، نوزادانی که با عوامل خطر همچون کم وزنی، زردی، کمبود اکسیژن و... به دنیا می آیند، کسانی که در معرض نویزها، سروصدای صنعتی و حتی صداهای انفجاری همچون ترقه که در چهارشنبه سوری خیلی شایع اند، میباشند و باعث اثرات جبران ناپذیری بر سلامت گوششان میشود، از کسانی هستند که باید نگران کم شنوایی خود باشند.

  • بهترین راه پیشگیری از کم شنوایی، عدم قرارگیری در معرض سر و صداهای بلند همچون نویزهای صنعتی و شهری است، باید آلودگی صوتی کنترل شود و با مشاهده کمترین علایم کم شنوایی به ویژه در هنگام بیمار شدن باید به متخصص شنوایی شناسی مراجعه کرد. همچنین افراد باید وضعیت شنوایی خود را به صورت سالیانه چک کنند و برای این کار می توانند به کلینیک ها و مراکز ادیولوژی مراجعه تا متخصصین شنوایی شناسی وضعیت سیستم شنوایی شان را ارزیابی کنند. البته در کشور ما، وضعیت شنوایی نوزادان در همان بدو تولد بررسی و کنترل می شود و خانواده ها باید حتما در این زمینه دقت کنند و آزمایشات را به طور کامل انجام دهند و حتی در سطوح مدرسه و در سطح استخدام، آزمایشات شنوایی به صورت سالیانه انجام شوند.

منوی موبایل سایت