right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

10 نکته که باید در مورد گوش هایتان بدانید

10 نکته که باید در مورد گوش هایتان بدانید


به نکات زیر در مورد گوش ها و چگونگی حفظ سلامت آنها توجه کنید :

 

1. همه عفونت های گوش نیاز به آنتی بیوتیک ندارند.
گاهی اوقات با شنیدن درمان عفونت گوش، ناخوآگاه یاد آنتی بیوتیک میفتیم. اما باید بدانید آنتی بیوتیک ها فقط باکتری ها را از بین میبرند و اگر عفونت گوش در اثر ویروس یا قارچ باشد، آنتی بیوتیک تاثیری روی آنها نخواهد داشت. همچنین بسیاری از عفونت های خفیف گوش خارجی به قطره گوش آنتی‌بیوتیک نیاز دارند اما نه همیشه! در اکثر موارد عفونت گوش میانی توسط ویروس ها ایجاد میشوند و معمولا نیاز به آنتی بیوتیک ندارند. اغلب عفونت های گوش داخلی هم نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارند، مگر اینکه در اثر عفونت باکتریایی باشند.

 

2. عفونت گوش در کودکان شایع تر است.
عفونت گوش میانی در کودکان 6 ماه تا 3 سال شایع تر است، زیرا شیپور استاش آن ها کوچک تر و افقی تر است (شیپور استاش، گوش میانی را به حلق (گلو) وصل میکند) ، عفونت گوش خارجی نیز در کودکان 7 تا 12 سال شایع تر میباشد.

 

3. بسیاری از عفونت های گوش، درد دارند.
عفونت گوش میتواند دردناک باشد. اگر شما یا کودکتان عفونت گوش همراه با درد دارید، حتما قبل از اقدام به هرگونه خود درمانی و شیوه های سنتی غلط به پزشک متخصص گوش حلق و بینی مراجعه نمایید.

 

4. بیماری گوش شناگر همیشه در اثر شنا کردن بروز نمیکند !
عفونت گوش خارجی اغلب با نام بیماری گوش شناگر خوانده میشود، زیرا ممکن است کودکان در اثر شنا کردن زیاد دچار این عفونت شوند. اما عفونت گوش خارجی میتواند در اثر سایر علل مانند ورود مواد خارجی به کانال گوش مثل اسپری مو، سنگریزه، مایعات و ... هم بروز کند.


5. هرگز جسمی کوچکتر از آرنجتان را داخل گوش فرو نکنید!
اگر گوشتان خارش دارد یا میخواهید جرم گوش را بیرون بیاورید، هرگز گوش پاک کن و یا هر جسم خارجی دیگر را به داخل گوش فرو نکنید. گوش خودش طی فرایندی بطور طبیعی، پاکسازی را انجام میدهد (به اندازه 0/5 میلی متر در روز پوشش اپی تلیال و جرم تولیدی را به سمت بیرون کانال هدایت میکند.) و در واقع فرو کردن هر گونه جسم خارجی در داخل کانال گوش، با تداخل در مکانیزم طبیعی آن، جرم گوش را بیشتر به سمت پرده گوش و داخل هل داده و آن را فشرده میکند یا باعث آسیب به کانال و پرده گوش میشود.

 

6. شما میتوانید کارهای زیادی را برای پیشگیری از کم شنوایی زودرس انجام دهید.
برای جلوگیری از کم شنوایی، مثلا هنگام گوش دادن به موسیقی از طریق هدفون یا هندزفری، صدای آن را تا حد امکان کم کنید و هنگامی که در معرض سر و صدای بلند برای مدت زمان طولانی هستید، از تجهیزات محافظ شنوایی استفاده کنید، مانند کارگرانی که خیابان را با مته حفاری میکنند، دندانپزشکانی که با فرز کار میکنند، کارگران کارخانجات که در معرض سروصدای زیاد و طولانی مدت دستگاه ها هستند و بسیاری از مشاغل دیگر... همچنین بهتر است رژیم غذایی سرشار از ویتامین ها، املاح و مواد مغذی داشته باشید.

 

7. با افزایش سن، شنوایی کاهش میابد.
با افزایش سن، عملکرد سلول های مویی در گوش داخلی که نقش حیاتی در حس شنوایی دارند، کم میشود. کم شنوایی در اثر افزایش سن را Presbycusis یا پیر گوشی مینامند و ژنتیک در تسریع و یا بروز زودهنگام آن نقش دارد.

 

8. بطور کلی کم شنوایی و ناشنوایی شایع هستند.
اگرچه کم شنوایی در افراد مسن شایع تر است، ولی در هر سنی میتواند بروز کند. علل کاهش شنوایی عبارتند از: انواع عفونت های گوش، مشکلات آناتومی گوش، ضربه فیزیکی/صوتی شدید به گوش، تومورها و...
در برخی موارد بیماری های عفونی مثل اوریون، مننژیت، سرخجه و... هم ممکن است باعث کم شنوایی شوند.


9. تکنولوژی وسایل کمک شنوایی مانند سمعک پیشرفت زیادی کرده است.
برای افرادی که نیاز به وسایل کمک شنوایی مثل سمعک دارند، پیشرفت زیادی در تکنولوژی این وسایل صورت گرفته است. امروزه این وسایل خیلی کوچک تر، نامرئی تر شده اند و با تکنولوژی هوشمند و فراهوشمند (بصورت وایرلس، دارای بلوتوث و...)، در موقعیت های مختلف به شکل چشمگیر و شگفت انگیزی خیلی موثرتر عمل میکنند، بخصوص در محیط های شلوغ و پر سروصدا !
اما اگر به هر دلیلی استفاده از سمعک به بهبود شنوایی کمکی نکند، کاشت حلزون شنوایی یک روش جایگزین و مفید میباشد.

 

10. کم شنوایی میتواند خفیف و تدریجی باشد و شما متوجه آن نشوید.
اگر چه در برخی موارد کم شنوایی شدید است یا ممکن است بطور ناگهانی بروز کند، اما در مواردی میتواند خفیف و تدریجی هم رخ دهد. اگر متوجه شدید که هنگام تماشای تلویزیون، گوش دادن به رادیو و تلفنی صحبت کردن، باید صدای آنها را بلند کنید و یا هنگام گفتگو با دوستان یا افراد خانواده به سختی صحبت آنها را میشنوید نشان میدهد شنوایی شما کم شده است. مخصوصا در این دوران کرونا که بدلیل استفاده از ماسک، نمیتوان لب خوانی کرد افراد بسیاری متوجه کم شنوایی خود شده اند اما متاسفانه گاهی اوقات خیلی زود دیر میشود و بدلیل عدم مراجعه به موقع و دیر هنگام حتی ممکن است کاندیداتوری استفاده از سمعک را بدلیل ضعیف شدن و تنبل شدن گوش و پایین آمدن قدرت درک و تشخیص گفتار، از دست بدهند.

 

  • پس حتما در صورت مشاهده این علایم در اسرع وقت برای بررسی کامل شنوایی خود به متخصص شنوایی شناس مراجعه نمایید و چکاپ کامل شنوایی را در سنین بالای 50 بصورت سالیانه جدی بگیرید.

 

منوی موبایل سایت