right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

وجود ویروس SARS-CoV-2 (یا COVID-19) در سرومن/جرم گوش مبتلایان

وجود ویروس SARS-CoV-2 (یا COVID-19) در سرومن/جرم گوش مبتلایان

 

 


یافته های جدید نشان میدهد احتمال وجود ویروس Covid-19 در سرومن گوش مبتلایان (با و بدون علامت) ممکن است، پس همکاران محترم حتما در هنگام تماس با سرومن/ جرم گوش مراجعان، مراقبت های لازم در کنترل عفونت را انجام دهید.

 

  • علیرغم تحقیقات محدود منتشر شده، برخی شواهد نشان میدهد که ویروس SARS-CoV-2 (که معمولاً COVID-19 شناخته میشود) میتواند در سرومن گوش حدود یک سوم از بیماران COVID-19 که اخیراً تشخیص داده شده اند، پیدا شود. اینکه آیا اثری از ویروس در "حاملان طولانی مدت" وجود دارد یا نه، هنوز ناشناخته است و تحقیقات بیشتر ادامه دارد. طی 12 ماه گذشته، اطلاعات در مورد ویروس SARS-CoV-2 همچنان در حال ظهور است و نقش شنوایی شناسان در مدیریت بیماران COVID-19 آشکار شده است زیرا بازماندگان این بیماری ادامه مشکلات بهداشتی پزشکی (مانند مشکلات شنوایی / دهلیزی) خود را پس از ترخیص یا با شروع دیررس تجربه خواهند کرد که این گروه از بیماران با عنوان "حاملان طولانی مدت" COVID-19 شناخته شده اند.

 

  • اولین مطالعه منتشر شده که وجود SARS-CoV-2 را در سرومن بیماران COVID-19 مثبت ارزیابی میکند، سرومن موجود در کانال گوش خارجی 60 بیمار COVID-19 را بررسی کردند و SARS-CoV-2 در نمونه های سرومن همه 60 بیمار تشخیص داده نشد.

 

  • دومین مطالعه برای رسیدگی به حضور SARS-CoV-2 در سرومن (و همچنین در بزاق و اشک) با بررسی 38 بیمار COVID-19 مورد مطالعه قرار گرفت و در طی 72 ساعت پس از تشخیص، از بیماران نمونه بزاق ، اشک و سرومن گرفته شد. بیشترین میزان مثبت بودن بزاق (3/76 درصد) و پس از آن اشک (3/55 درصد) و بعد سرومن (5/39 درصد) بود. بار ویروسی بزاق در مقایسه با اشک و سرومن بطور قابل توجهی بیشتر بود در حالی که تفاوت معنی داری بین اشک و سرومن وجود نداشت. بار ویروسی بیشتر در نمونه های ترکیبی سواب نازوفارنکس- دهان و حلق با بار ویروسی بیشتر در اشک مطابقت داشت، اما نه در بزاق و نه سرومن. همچنین نیمی از نمونه های بزاق، اشک و سرومن بیماران مبتلای بدون علامت حاوی ژنوم SARS-CoV-2 بود. نتیجه اینکه ویروس COVID-19 در نمونه های بزاق، اشک و سرومن مبتلایان دارای علامت و بدون علامت قابل تشخیص است.

 

  • نویسندگان حدس میزدند که ویروس ممکن است سرومن را از طریق هوا یا انواع ترشحات مجاور، آلوده و در آنجا تجمع کرده تا نتایج مثبت کاذب بدهد اما با تجزیه و تحلیل ترکیبی این دو مطالعه از این فرضیه حمایت کردند که SARS-CoV-2 در زمان ترشح در ترشحات غدد سرومنی وجود داشته و نتیجه یک آلودگی خارجی نیست! در واقع غدد سرومن بخشی از سیستم غدد درون ریزند که در میان این بیماری همه گیر، درگیری غدد درون ریز با COVID-19 تا حد زیادی کشف نشده باقی مانده است.

 

اما بطور کلی کنترل عفونت، ضد عفونی سطوح، مدیریت و یادگیری تکنیک های حذف سرومن مخصوصا اینکه COVID-19 بسیار مسری است، اهمیت ویژه ای دارد و شنوایی شناسان باید با بازماندگان COVID-19 به گونه ای رفتار کنند که گویی ویروس هنوز وجود دارد و از اهمیت استفاده مداوم از تجهیزات محافظ شخصی به همراه پروتکل های استاندارد کنترل عفونت، برای ایمنی خودشان، ایمنی کارکنان و بیماران غافل نشوند.

 

  • و در آخر اینکه سعی کنند هنگام سرویس، تعویض فیلتر و جرم گیری سمعک های کاربران شان، کمترین تماس مستقیم دست را با جرم انباشته شده داخل یا روی سمعک داشته باشند (با پوشیدن دستکش) و حتما پس از اتمام کار، دست های خود را با آب و صابون بشویند.

 

منوی موبایل سایت