افزایش میزان شنوایی با استفاده از امواج نوری
طبق گفته محققان نور مادون قرمز قادر به تحریک سلول های عصبی شنوایی بوده و میتوان با استفاده از آن توانایی شنوایی افراد ناشنوا و کم شنوا را افزایش داد، مطالعات این گروه تحقیقاتی نشان میدهد که با تحریک گوش داخلی با استفاده از امواج نوری میتوان اعصاب شنوایی را به اندازه امواج صوتی تحریک کرد.
بر اساس گزارش این تیم تحقیقاتی تابش نور مادون قرمز بر سلول های عصبی خوکچه هندی نتایج بهتری را از کاشت حلزونی گوش از خود نشان میدهد. عملیات کاشت حلزون گوش به این صورت است که حدود 20 الکترود برای تحریک مستقیم سلول های عصبی شنوایی درون گوش قرار میگیرند و با وجود تاثیر قابل ملاحظه از محدودیت هایی نیز برخوردار است، (مثلا افرادی که از این شیوه برای بهبود شنوایی خود استفاده کردند ممکن است در مکان های شلوغ دچار اختلال شنوایی شوند و...)
در این میان محققان دانشگاه نورث وسترن که از لیزر برای بهبود عملیات جراحی گوش استفاده میکردند دریافتند که قادر به تحریک سلول های عصبی گوش برای فرستادن پیام الکتریکی به مغز هستند. دلیل واقعی این پدیده هنوز ناشناخته است اما پزشکان معتقدند یکی از دلایل بروز آن میتواند حرارت ناشی از تابش نور باشد که باعث بهبود شنوایی فرد شده و تاثیری بیش از کاشت حلزون گوش از خود نشان میدهد.
- برای آزمایش این شیوه محققان باریکه ای از نور مادون قرمز را به درون گوش خوکچه هندی ناشنوا تابانده و فعالیت های مغزی وی را در فاصله بین مغز و گوش داخلی تحت نظر گرفتند. نتیجه نشان داد که میزان مورد قبول و پر جزئیاتی از اطلاعات با استفاده از تاباندن نور به مغز ارسال شده است، در حالیکه نقشه پیام های الکتریکی مغز در شیوه کاشت حلزون مصنوعی، نشاندهنده اطلاعاتی با جزئیات کمتر بوده و کاشت هایی که پس از اثرگذاری نور مادون قرمز صورت گرفته است خصوصیاتی حتی مانند گوش سالم را از خود به نمایش گذاشتند!
این گروه تحقیقاتی اکنون در صدد تولید فیبرهای نوری برای تاباندن مستقیم نور به گوش داخلی هستند تا با استفاده موازی از این دو سیستم و بهبود عملیات کاشت حلزون مصنوعی، بتوانند شیوه ای موثر در درمان ناتوانی ناشنوایان و کم شنوایان ایجاد کنند. به گفته محققان اثبات عملکرد و تولید گسترده چنین ابزاری برای تاباندن نور مادون قرمز به قسمت های داخلی گوش به حداقل 10 سال زمان نیاز خواهد داشت. پس فعلا از سمعک های هوشمند و فراهوشمند خود استفاده کنید که انشالله تا آن موقع و با پیشرفت شگرف و لحظه ای علم تا رسیدن آن روز، با پویا و فعال نگه داشتن عصب شنوایی، امکان استفاده از تکنولوژی روز را داشته باشید...