right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

6 کار برای محافظت از شنوایی!

6 کار برای محافظت از شنوایی!


سیستم شنوایی علاوه بر مزیت شنوایی، به انسان در راه رفتن، ایستادن و نشستن تعادل می دهد. درست است که ژنتیک و عوامل محیطی اکتسابی علت اصلی کم شنوایی در افراد هستند، اما روش هایی برای پیشگیری از افت شنوایی و حتی تقویت آن وجود دارد. بیشتر مشکلات شنوایی زمانی شروع می شوند که سلول های مویی موجود در حلزون گوش داخلی بدرستی ایفای نقش نکنند یا از بین بروند. اما افزایش خونرسانی به گوش داخلی و سرکوب التهابات موجود در بدن از جمله مهم ترین روش هایی هستند که با کمک آنها می توان از حس شنوایی مراقبت کرد. در واقع درکنار محافظت از گوش ها در برابر صداهای بلند و مشاغل پرسروصدا و عدم استفاده از هدفون و هندزفری، راه کار های دیگری هم برای محافظت از شنوایی وجود دارند:


1. داروهای مصرفی خود را چک کنید. اگر شما اختلال شنوایی دارید، بهتر است قبل از هر اقدامی به متخصص گوش حلق و بینی مراجعه کرده و با ارجاع به شنوایی شناس وضعیت شنوایی تان را بررسی کنید. همچنین به پزشک خود داروهایی را که مصرف می کنید بگویید. برخی داروها اتوتوکسیک هستند، یعنی برای سلول های حسی شنوایی مضرند و می توانند باعث کم شنوایی شوند.
مانند:
• دارو های ضد افسردگی: فلوکستین و آمی تریپتیلین
• آنتی بیوتیک ها: اریترومایسین، جنتامایسین و تتراسایکلین
• داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) : آسپیرین و ایبوپروفن
اگر علت افت شنوایی تان مصرف طولانی مدت این گونه داروهاست، بهتر است تحت نظر پزشک خود مصرف آنها را قطع کنید و نوع دیگری از داروها را جایگزین کنید. بدون شک این تغییرات دارویی باعث بهتر شدن شنوایی شما خواهد شد.


2. مواد مغذی مورد نیاز گوشتان را تامین کنید. به نظر می رسد برخی مواد مغذی خاص جریان خون را افزایش می دهند و با افزایش التهاب در بدن و گوش ها مقابله می کنند. برای دریافت کافی این مواد مغذی، مصرف مکمل ها می تواند کمک کننده باشد. از جمله این مواد مغذی می توان به آلفا لیپوئیک اسید، استیل ال کارنیتین، ال گلوتاتیون و کوآنزیم کیو 10 اشاره کرد. مصرف این مکمل ها (البته با تجویز پزشک) می تواند روند کم شنوایی را آهسته کند و در مقابل آسیب های ناشی از صداهای بلند، از گوش ها محافظت نماید.


3. به سبک زندگی خود دقت کنید و بدانید که استرس سلامت شنوایی را شدیدا تهدید می کند. مطالعات نشان داده اند که ترکیبات شیمیایی به نام دینورفین ها با تحریک التهاب در مغز به استرس پاسخ می دهند. این التهاب نه تنها کم شنوایی را تشدید می کند، بلکه باعث اختلالات شنوایی مانند وزوز گوش نیز خواهد شد. اما یک نکته جالب! مطالعات جدید نشان داده اند جویدن آدامس می تواند خطر افت شنوایی را کاهش دهد. شاید با انحراف مغز از استرس که ممکن است باعث مداخله در پردازش صدا نیز شود.


4. چند کیلویی وزن کم کنید. چاقی و اضافه وزن خطر افت شنوایی را افزایش می دهد. علت آن است که عوامل مرتبط با اضافه وزن و چاقی مانند فشار خون بالا، به طور قابل توجهی جریان خون گوش داخلی را کم می کنند.


5. ورزش کنید. مطالعات اخیر نشان داده اند در خانم هایی که حداقل دو ساعت در هفته پیاده روی انجام می دهند خطر افت شنوایی 15 درصد کمتر از بقیه است. این موضوع در مردان نیز صدق می کند.


6. از سیگار پرهیز کنید. نتایج مطالعه ای که بر روی تعداد بالایی از بالغین 48 تا 92 ساله انجام شد نشان داد که افراد سیگاری بیشتر از غیرسیگاری ها به اختلالات شنوایی و کم شنوایی مبتلا می شوند. فراموش نکنید خطرات سیگار فقط برای فرد سیگاری نیست. تمام افرادی که به طور مستقیم و غیر مستقیم در مواجهه با دود سیگار قرار دارند، یعنی اطرافیان فرد سیگاری نیز تحت تاثیر آسیب های سیگار قرار دارند. جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ارتباط سیگار و کم شنوایی به لینک زیر مراجعه نمایید:


https://www.persia-tone.com/index.php/specialized-articles/ears-and-hearing/229-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7-%D8%B3%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%DA%A9%D9%85-%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%DB%8C%DB%8C

 

منوی موبایل سایت