right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

آیا بیماری کرونا با کم شنوایی، وزوز گوش و سرگیجه همراه است؟

آیا بیماری کرونا با کم شنوایی، وزوز گوش و سرگیجه همراه است؟

کووید 19 بیماری که توسط گروه ویروس کرونا ایجاد می شود، مشکلات بهداشتی و سلامتی بی شماری را به همراه دارد. بیشتر علایم این بیماری تنفسی هستند و با تنگی نفس، سرفه خشک، گلو درد، تب و از دست دادن حس بویایی همراه هستند. با این وجود نگرانی هایی وجود دارد که این بیماری باعث اختلالات نورولوژیک نیز میشود.

در مطالعه ای بر روی 214 بیمار کرونایی با درجات مختلف مشکلات تنفسی، 36 درصد بیماران علایم نورولوژیکی از خود نشان دادند و در این بیماران درگیری سیستم عصبی مرکزی، سیستم عصبی محیطی و ماهیچه های استخوانی مشاهده شد.

  • اکنون نتایج یک بررسی تازه نشان می‌دهد که این بیماری می‌تواند با گوش درد و کاهش شنوایی نیز همراه باشد. بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بیماران کرونایی بستری دچار عارضه گوش درد و کاهش شنوایی می‌شوند که می‌تواند شامل همه سنین باشد، درمان جداگانه ای برای رفع این عارضه در زمان ابتلا به کرونا وجود ندارد و هر آنچه که برای درمان کرونا انجام می‌شود، کافی است. عوارض کرونا بر روی گوش، اغلب با بهبود بیمار از بین می‌رود و کمتر شاهد ماندگاری عارضه کرونا بر سلامت گوش بیماران هستیم.

یک گروه از پزشکان در آمریکا در بررسی‌های خود دریافتند ویروس کرونا نه تنها می‌تواند گلو و بینی را درگیر کند بلکه ممکن است به گوش و استخوان ماستوئید نیز آسیب بزند. در این بررسی متخصصان به مطالعه روی سه بیمار حدودا ۶۰ و ۸۰ ساله که به دلیل ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده بودند پرداختند.
بررسی آنان نشان داد ویروس در قسمت میانی گوش راست و چپ و استخوان ماستوئید بیماران نفوذ کرده است. به گفته متخصصان این مطالعه تایید کننده وجود ویروس کرونا در گوش میانی و استخوان ماستوئید این بیماران است. درحالی که این مطالعه تنها روی سه بیمار انجام گرفته و بسیار محدود بوده است، اما نشان می‌دهد که مشکلات مربوط به گوش از جمله از دست دادن قدرت شنوایی می‌تواند نشانه این بیماری باشد.


اخیرا، شواهد چاپ شده اندکی بین ارتباط بیماری کرونا و وزوز گوش وجود دارد. اما طبق گفته انجمن وزوز گوش آمریکا، شرایط رفتاری از پیش موجود ممکن است باعث شود که بیماران به دلیل استرس و افسردگی همراه با انزوای اجتماعی، وزوز گوش را تجربه کنند.

 

  • همچنین در تحقیقات جدید برخی بیماران مبتلا، سرگیجه را هم گزارش کرده اند. در نوریت وستیبولار (التهاب عصب دهلیزی) برخی ویروس‌ها دخالت دارند و از آن‌جا که ویروس کرونا نوروتروپ است (گرایش به تاثیرگذاری بر نورون دارد) ممکن است در این امر دخیل باشد‌. سرگیجه ممکن است در سایر عفونت‌های ویروسی نیز رخ بدهد، در واقع ویروس تبخال، آنفلوآنزا، سرخچه، سیتومگالوویروس و ویروس اپشتین بار نیز می‌توانند منجر به التهاب عصب دهلیزی شوند. همچنین در بیماری‌هایی مانند منیر و میگرن نیز سرگیجه اتفاق می‌افتد و حتی برخی افراد دچار سرگیجه‌های وضعیتی می‌شوند که این نوع سرگیجه‌ها از قبل وجود داشته‌اند اما در مورد کسی که سابق بر این دچار سرگیجه نمی‌شده است، می‌توان به ویروس کرونا شک کرد؛

تفاوت سرگیجه‌های ناشی از ابتلا به کرونا و سایر سرگیجه‌ها این است که سرگیجه‌های مربوط به ویروس‌، گذرا هستند؛ اگر یک نفر دچار سرگیجه شود در صورتی که این شرایط را داشته باشد می‌توان به ویروس کرونا شک کرد :

یکی این‌که حملات سرگیجه قبلا وجود نداشته باشد و ناشی از بیماری‌های گفته‌ شده نباشد؛

دوم آن‌که سرگیجه‌های ناشی از ویروس کرونا، با شدت و حدت بیشتری بروز می‌یابند، این سرگیجه‌ها، دورانی است و تب، حالت تهوع و عدم تعادل را نیز به‌همراه دارد؛ پس از مدتی این علایم فروکش می‌کند و پس از بهبودی نیز دیگر عود نمی‌کند. سرگیجه ناشی از ویروس کرونا، با علایم شنوایی همراه نیست یعنی در سرگیجه ناشی از ویروس کرونا وزوز گوش و کم‌شنوایی وجود ندارد.

منوی موبایل سایت