right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

مواد غذایی و املاح مفید برای گوش

مواد غذایی و املاح مفید برای گوش

یافته‌های جدید حاکی از آن است که رژیم غذایی می‌تواند بر کاهش خطر کم شنوایی اثر بگذارد اما محققان به دنبال آن هستند تا ارتباط بین رژیم غذایی و کاهش قدرت شنوایی بیشتر بررسی شود.

  • در حال حاضر تحقیقات نشان می‌دهند، مصرف بیشتر برخی مواد غذایی از قبیل بتاکاروتن، بتاکریپتوزانتین، اسید فولیک (فولات)، منیزیم، منگنز، ید، روی، اسیدهای چرب امگا ۳ زنجیره بلند، مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان، ویتامین ها مخصوصا D, C, E, A, B12 با کاهش ریسک کم شنوایی مرتبطند و برای جلوگیری از تشکیل رادیکال های آزادی که هنگام سروصدا و نویز به وجود می‌آیند مفید هستند. در واقع آنتی اکسیدان ها با کاهش رادیکال های آزاد در بدن (که می توانند به بافت های عصبی گوش داخلی آسیب بزنند) می توانند در حفظ سلامت گوش موثر باشند.

 

  • تحقیقات نشان داده افرادی که هفته ای دوبار از ماهی استفاده می کنند در برابر کم شنوایی ناشی از افزایش سن مقاوم تر هستند. چرا که رگ های خونی گوش را تقویت و مواد مغذي را در اختيار گيرنده هاي حساس شنوايي قرار ميدهد.

 

  • منگنز به شنیدن بهتر و عملکرد طبیعی مغز و اعصاب کمک می‌کند، زیرا این ماده معدنی در تشکیل بافت های همبند و استخوان ها موثر است. منابع غنی از منگنز شامل حبوبات، آجیل(مخصوصا فندق)، جوانه گندم، تخمه کدو و آفتابگردان، تخم کتان، کنجد، اسفناج، ماهی و صدف دوکفه ای میباشند.

 

  • منیزیم که تولید آنتی اکسیدان گلوتاتیون را در بدن به عهده دارد، میتواند در برابر کم شنوایی ناشی از نویز، نقش محافظتی داشته باشد. همچنین از آنجایی که برای جذب مناسب کلسیم ضروری است، از پوکی استخوان جلوگیری میکند. منابع آن عبارتند از سبزیجات با برگ سبز(اسفناج و برگ چغندر)، بادام، لوبیا سیاه، آووکادو، ماهی سالمون، موز، انجیر و لبنیات(شیر کامل و ماست).

 

  • مطالعات نشانگر آن است که مکمل‌ روی(زینک)، برای درمان افرادی که مبتلا به تینیتوس و کم شنوایی هستند و برای بیشتر افراد سالمند مفید می‌باشد، در واقع دوز بالای سولفات روی موجب کاهش وزوز گوش(تینیتوس) در افراد سالمند می‌شود. مطابق تحقیقات انجام شده در 25% افرادی که میزان روی در بدن آنها کم است معمولا تینیتوس مشاهده شده و این افراد بعد از سه تا شش ماه استفاده از روی، بهبود می‌یابند ولی دوز دریافتی نباید از 80 میلی گرم بیشتر باشد و مصرف آن می‌بایست تحت کنترل پزشک صورت گیرد. منابع غنی روی شامل گوشت بره، بوقلمون، زرده تخم مرغ، قارچ، میگو، صدف، لوبیا قرمز، تخم کتان، تخمه کدو تنبل و تخمه هندوانه، سیر، نخود و نخود فرنگی میباشند.

 

  • کمبود خفیف تا متوسط ید با کم شنوایی رابطه ای مستقیم دارد. طی مطالعه ای که در کشور چین بر روی کودکانی که در مناطق دچار کمبود ید زندگی می کردند، انجام شد، مشاهده گردید شنوایی این کودکان با مصرف نمک ید دار بهبود می یابد. منابع حاوی ید شامل جلبک دریایی، ماهی کاد، ماهی تن، میگو، بوقلمون، تخم مرغ، آلوی خشک و لبنیات میباشند.

منوی موبایل سایت