right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

کمبود این ویتامین قدرت شنوایی را تهدید می کند!

کمبود این ویتامین قدرت شنوایی را تهدید می کند!
اسید فولیک که به نام های فولات یا ویتامین B9 نیز خوانده می شود برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی (عملكرد طبيعي مغز و سلامت روانی) و عروق خونی، حیاتی و اساسی است، این ویتامین بدن را در مقابل بیماری های قلبی، پوکی استخوان و سرطان های مشخصی حفظ می کند و برای افراد مبتلا به فراموشی(آلزایمر/دمانس) و پیرگوشی(کم شنوایی در سنین بالا) بسیار ضروری است و باعث حفظ شنوایی میشود. در واقع به دلیل نقشی که در متابولیسم(سوخت و ساز) و رشد سلولی، سیستم عصبی و عملکرد عروق خونی دارد، در حفظ سلامت و بهبود عملکرد سیستم شنوایی نقش بسزایی ایفا می کند.
بر اساس تحقیقی که اخیرا به چاپ رسیده است،‌ کاهش شنوایی در دوران سالمندی که یکی از 4 اختلال شایع در این دوران می باشد، به سطح پایین اسید فولیک خون مربوط است. کاهش شنوایی یک مشکل بهداشتی جهانی است و بیش از 28 میلیون آمریکایی در سنین 60 تا 74 با این اختلال روبرو هستند. علی رغم شیوع بالای این اختلال، اساس بیولوژیکی آن نامشخص است. در مطالعه حاضر مشخص شده است که سطوح پایین اسید فولیک خون در سالمندان، به طور قابل توجهی با کاهش قدرت شنوایی آنها در ارتباط است. مصرف غذاهای سرشار از اسید فولیک تولید هموسیستئین (نوعی آمینواسید که در خون وجود دارد) را که به نظر می‌رسد عامل برخی کم‌شنوایی‌ها باشد، کاهش می‌دهد و گردش خون را به ساختارهای داخلی گوش تقویت می‌کند.

  • منابع خوب و مفید اسید فولیک شامل سبزیجات از جمله گل کلم، اسفناج، بروکلی، کاهو پیچ و حبوبات (لوبیا چشم بلبلی، لوبیا چیتی، نخود فرنگی و عدس)، بامیه، مارچوبه،سویا و میوه هایی همچون مرکبات، موز، طالبی و آووکادو، جگر و قلوه، زرده تخم مرغ، شیر و دانه های آفتابگردان می باشند. در فراورده های غذایی جوشیده یا حرارت داده شده، اسید فولیک از بین می رود، نگه داشتن غذا در حرارت اتاق به مدت طولانی نیز می تواند محتوای اسید فولیک آن را از بین ببرد.

منوی موبایل سایت