right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

معضلات ارتباطی ماسک برای کم شنوایان و تداخل آن با سمعک و کاشت حلزون!

معضلات ارتباطی ماسک برای کم شنوایان و تداخل آن با سمعک و کاشت حلزون!

 

 

از زمان شروع همه گیری کرونا تاکنون، ماسک های صورت و سایر تجهیزات حافظتی شخصی (Personal Protective Equipment) به محافظت از ما در برابر بیماری کووید-19 کمک کرده اند، اما چالش های ارتباطی مختلفی را برای همه مردم و به ویژه کم شنوایان عزیز، کاربران سمعک (بالاخص سمعک پشت گوشی) و کاشت حلزون ایجاد کرده اند که بر گفتار و شنوایی نیز تأثیرگذار است، چراکه ماسک های صورت، شیلدهای پلاستیکی محافظ صورت یا سایر موانع حفاظتی و همچنین رعایت فاصله اجتماعی استاندارد (1/5 متری)، بلندی و وضوح صداهای گفتاری را کاهش، صدا را خفه (muffle) و کمی آن را تحریف میکنند.

 

  • بسته به نوع ماسک صورت، ممکن است وضوح گفتار بین 5 تا 15 دسی بل کاهش و به عبارت دیگر بیشتر خفه شود. بندهای ماسک های صورتی که به دور گوش حلقه میشوند ممکن است روی سمعک ها قرار گرفته و برای گذاشتن و برداشتن سمعک، فرد را دچار مشکلات مضاعفی کنند. از طرفی با زدن ماسک، فرد کم شنوا تمامی سرنخ های بینایی مانند لب خوانی و دیدن حالات صورت گوینده را که به درک بهتر گفتار و تشخیص متقابل احساسات کمک میکنند از دست میدهد. همچنین در اماکن عمومی شلوغ و پر رفت و آمد یا مثلا مطب پزشکان و بانک ها با موانعی مانند تقسیم کننده های پلاستیکی بزرگ، از افراد در برابر قطرات تنفسی عفونی و ذرات معلق آلوده در هوا محافظت میکنند که اینها هم به نوبه خودشان باعث کاهش بلندی و وضوح صدا می شوند.

 

اما بطور کلی لازم است برای افراد کم شنوا، ماسکی را انتخاب کنیم که علاوه بر محافظت کامل در برابر ویروس کرونا، کمترین کاهش صدا را داشته و با سمعک یا دستگاه کاشت حلزون تداخلی نداشته باشد. طبق نتایج تحقیقات صورت گرفته ماسک های جراحی یکبار مصرف و ماسک های تنفسی KN95 علاوه بر فیلترینگ ذرات کوچک، صدا را به ترتیب به میزان 5 و 12 دسی بل کاهش میدهند، در صورتیکه به گفته محققان ماسک های پارچه ای محافظت کمتری در برابر ذرات ویروسی و بهترین عملکرد آکوستیکی را دارند.

 

  • نکته جالب اینکه ماسک های صورت پلاستیکی شفاف که اغلب برای برقراری ارتباط با افرادی که به لب خوانی وابسته هستند توصیه میشوند، بیشترین میزان کاهش صدای گوینده را دارند و بهتر است سخنرانانی كه از ماسك های شفاف یا هر نوع ماسک دیگری استفاده میكنند برای بهبود قابلیت شنیدن مخاطبین و كاهش خستگی خودشان از تقویت كننده صدا (مانند بلندگو) یا سیستم شنیداری كمكی استفاده نمایند.

 

 

باید بدانید که در حال حاضر همه این تاثیرات، تغییرات و چالش های ناشی از پاندمی کووید 19 تجربیات جهانی هستند و تقریباً همه ما حتی کسانی که شنوایی طبیعی داریم، مجبور شده ایم از شخصی که ماسک دارد بخواهیم صحبت هایش را تکرار یا بلند حرف بزند. اما آیا میدانید همه این اقدامات احتیاطی لازم، برای افراد کم شنوا، ناشنوا و افرادی که جهت برقراری ارتباط به لب خوانی تکیه میکنند، میتواند سخت و طاقت فرسا باشد، لذا بیشتر برای خرید سمعک ترغیب می شوند!؟

 

راه حل برای کم شنوایان و کاربران سمعک چیست؟
اگر دچار کم شنوایی باشید، درخواست برای بلند صحبت کردن دیگران نمیتواند کمک کننده باشد و گفتار با صدای بلند یا در مرز فریاد زدن بدلیل پدیده رکروتمنت میتواند برای شما ناخوشایند یا آسیب زا باشد در عوض باید با مشورت متخصص شنوایی شناس از وی بخواهید علاوه بر تنظیم دقیق و حرفه ای سمعک هایتان اگر راهکار جدید و خلاقانه ای مدنظرشان است به شما ارائه کرده و در برقراری هرچه بهتر و راحت تر ارتباطات به شما کمک نمایند.

 

  • مثلا در سمعک های هوشمند و فراهوشمند وایرلس امروزی از جمله برخی سمعک های برند سیگنیا/ زیمنس سابق (signia)، استارکی (starkey) و اتیکن (oticon) آپشنی به نام "حالت ماسک صورت/ Mask Mode" یا تنظیمات مخصوص ماسک صورت وجود دارد که تاثیر ماسک های صورت بر روی میزان بلندی و وضوح گفتار افراد را در نظر میگیرد و آن را تا حد امکان کاهش میدهد، شما میتوانید از ادیولوژیست خود بخواهید علاوه بر فعال کردن تنظیمات مربوط به ماسک در سمعک، به شما کمک کند که آن را از طریق یک اپلیکیشن در موبایل خود کنترل کنید.

 

باید در نظر داشته باشید که این آیتم فقط مختص سمعک های هوشمند و فراهوشمند نسل جدید در برخی برندها میباشد و فعال کردن این مدل تنظیمات باعث افزایش میزان مصرف باتری سمعک یا شارژ سمعک در سمعک های شارژی خواهد شد.

 

منوی موبایل سایت