right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

با انواع قطره های رایج مخصوص گوش آشنا شوید

با انواع قطره های رایج مخصوص گوش آشنا شوید


برخی از متداول‌ترین قطره‌های مخصوص گوش شامل قطره هایی با خاصیت شویندگی بر پایه اسید برای از بین بردن موم / جرم گوش، محلول‌های الکلی و اسید استیک برای پیشگیری از گوش شناگر، آنتی بیوتیک برای درمان عفونت‌های باکتریایی و قطره های بی حسی برای کمک به بی حس کردن گوش درد میباشند. اما در اینجا به توضیح مختصر و جداگانه برخی از قطره های رایج گوش میپردازیم:


قطره گوش گلیسیرین فنیکه (Glycerin pheniqe)

 

 

قطره گوش گلیسیرین فنیکه داروی موضعی میباشد که علاوه بر نرم کردن جرم / موم / وکس داخل مجرای گوش خارجی بر روی انواع باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها اثر کشنده دارد. در واقع گلیسیرین موجود در این ترکیب بعنوان حلال، باعث نرم شدن جرم داخل مجرای گوش می‌شود.


میزان مصرف قطره گوش و دفعات استعمال آن در طول روز برای هر فرد متفاوت بوده و باید توسط پزشک تعیین گردد. بطور معمول مقدار مصرف این قطره قبل از انجام ساکشن گوش، حداقل ۳ بار در روز و هر بار ۳ قطره به مدت ۳ روز یا طبق دستورالعمل متخصص می‌باشد. بروز حساسیت، آسیب به مجرا یا پرده تمپان ناشی از تورم جرم گوش برخی از عوارض نادر در اثر استفاده از این قطره هستند. در صورتیکه موضع مورد درمان دچار التهاب، سوزش یا خارش شد محل را با آب و صابون شستشو داده و به پزشک مراجعه کنید.

 

  • باید بدانید که جرم / واکس گوش ماده ای است که به طور طبیعی توسط غدد موجود در پوست کانال گوش خارجی ترشح شده و تاثیرات نرم کننده، محافظتی و ضد باکتریایی دارد. این جرم با حرکات فک تحتانی به تدریج به سمت بیرون حرکت کرده و به صورت ذرات خشک شده بطور خودبخودی از کانال گوش خارج میشود. فقدان جرم گوش ممکن است باعث بروز خشکی و خارش در گوش گردد.

 

اما گاهی انتخاب شیوه های نامناسب برای خارج کردن این جرم ها از درون گوش (مثل استفاده از گوش پاک کن یا سایر ابزار) منجر به بسته شدن کانال گوش توسط جرم فشرده شده میشود و این اتفاق که یکی از شایع ترین دلایل کم شنوایی است، در اغلب موارد به دلیل فشرده شدن و به عقب رانده شدن جرم گوش به وسیله گوش پاک کن رخ میدهد. در این گونه موارد یکی از روش های ایمن و موثری که متخصصان برای تمیز کردن گوش توصیه میکنند، استفاده از قطره های روغنی مانند قطره گوشی گلیسیرین فنیکه است. این محلول که حاوی 6/4 درصد فنل در پایه گلیسرین میباشد، جهت نرم کردن جرم داخل کانال گوش، آماده سازی آن و تسهیل انجام عمل ساکشن (یا شست و شوی) گوش بدون هیچ گونه دردی بکار میرود. استفاده از قطره گوشی گلیسیرین فنیکه همچنین درمان کمکی عفونت بوده و در تسکین درد های خفیف گوش میانی و خارجی موثر است. فنل ضد عفونی کننده بسیار قویست که بر روی انواع ویروس ها، باکتری های گرم مثبت، گرم منفی و قارچ ها اثرات کشنده دارد، همچنین باعث شکسته شدن پیوند های پروتئینی داخل سبوم گوش هم میگردد.


قطره گوش بتامتازون (Betamethasone)

 

 

قطره گوش بتامتازون برای تسکین التهاب، سوزش و درد بکار می‌رود. توجه داشته باشید که در صورت پارگی پرده گوش و یا سابقه داشتن هر نوع حساسیت دارویی قبل از مصرف قطره بتامتازون باید با پزشک مشورت کنید.


میزان مصرف قطره گوش و دفعات استعمال آن در طول روز برای هر فرد متفاوت بوده و باید توسط متخصص تعیین گردد. بطور معمول هر 3 ساعت 2 الی 3 قطره از این قطره در گوش چکانده شده و به تدریج مقدار آن کاهش می‌یابد. در صورت مصرف صحیح طبق تجویز پزشک عارضه جدی و خاصی به همراه ندارد.


قطره گوش کلوتریمازول (clotrimazole)

 

 

قطره کلوتریمازول برای درمان عفونت گوش خارجی (گوش شناگر) از نوع قارچی (که عمدتا در محیط های گرم و مرطوب رخ میدهد) مورد استفاده قرار میگیرد. شاید خارش گوش یکی از اصلی ترین علایم وجود عفونت قارچی باشد. میزان مصرف قطره و دفعات استفاده آن در طول روز برای هر فرد متفاوت بوده و باید توسط متخصص تعیین گردد.


قطره گوش کلرامفنیکل (Chloramphenicol)

 

 

کلرامفنیکلاز آنتی‌بیوتیک ساده و ارزانیست که به منظور درمان عفونت‌های باکتریایی گوش مورد استفاده قرار میگیرد اما افرادی که به عفونت‌های خفیف (آنفلوآنزا) و یا سرماخوردگی دچار هستند نباید از این قطره استفاده کنند و در صورت بروز هرگونه واکنش آلرژیک باید بلافاصله پزشک را در جریان قرار دهند. توصیه مهم درباره مصرف هر نوع قطره گوش این است که در صورتیکه دچار آسیب یا پارگی پرده گوش شده‌اید قبل از مصرف قطره گوش حتما متخصص خود را مطلع کنید.


برای درمان کامل عفونت گوش لازم است دوره درمان را کامل کنید. تعداد دفعات استفاده از قطره گوش روزانه متفاوت بوده و باید توسط پزشک مشخص گردد. معمولا کودکان و بزرگسالان روزانه 2 الی 3 بار و در هر بار 2 تا 3 قطره از آن را مصرف می‌کنند.

 

  • عوارض قطره گوش بسیار نادر بوده و شامل تغییر در فشار خون یا ضربان قلب، آبی شدن رنگ پوست، تنفس نامنظم و رنگ‌پریدگی می‌باشد.

 

قطره گوش سیپروفلوکساسین (Ciprofloxacin)

 

 

قطره سیپلکس یا سیپروفلوکساسین جز داروهای آنتی‌بیوتیک و ضد باکتری است که به منظور برطرف شدن التهابات گوش و انواع عفونت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. طبق تحقیقات صورت گرفته و با توجه به میزان موفقیت درمان، عوارض کمتر و حساسیت بیشتر باکتری‌ها به قطره سیپروفلوکساسین، این قطره می‌تواند جایگزین مناسبی برای قطره‌های تقویت‌شده سفازولین یا جنتامایسین باشد. البته در موارد شدید التهاب، آنتی‌بیوتیک خوراکی هم به درمان اضافه می‌شود.

  • در برخی موارد سوزش، خارش و ناراحتی موضعی از عوارض مصرف این قطره گزارش شده است.


قطره گوش اوتیسپت (OTICEPT)

 

 

قطره گوشی اوتیسپت قطره موضعی ترکیبی هیدروکورتیزون (داروی استروئیدی ضد التهاب و ضد آلرژیک ) و اسید استیک (داروی ضد قارچ، ضد باکتری، منقبض کننده و ضد عفونی کننده) است که باعث کاهش التهاب، ورم، قرمزی و خارش ناشی از عفونت میشود و با اعمال اثرات ضد قارچ و ضد باکتریایی خود ارگانیسم های حساس را از بین میبرد.

 

  • قطره اوتیسپت به منظور ضد خارش و ضد عفونی کننده جهت عفونت های سطحی کانال گوش خارجی و همچنین درمان و پیشگیری از التهاب اگزماتوئید مزمن، اوتیت سبورئیک گوش خارجی، التهابات گوش میانی و پیشگیری از عفونت های کانال گوش خارجی مورد مصرف قرار میگیرد.

 

  • در مورد مصرف این قطره همچون سایر قطره های گوشی، حتما طبق دستورالعمل متخصص عمل کنید، معمولا به منظور پیشگیری در بزرگسالان دو قطره صبح و عصر در گوش چکانده شود و جهت درمان، در روز نخست ۳ تا ۵ قطره هر ۴ تا ۶ ساعت و سپس در روزهای بعد ۵ قطره ۳ تا ۴ مرتبه طی روز استفاده شود.

 

این دارو عوارض چندانی نداشته اما بی خطری و اثربخشی آن جهت مصرف در کودکان زیر 3 سال هنوز ثابت نشده و بایستی در کودکان بالای سه سال تجویز گردد. در این سنین ۳ تا ۴ قطره به صورت روزانه در مجرای گوش چکانده شود.


قطره گوش الکل بوریکه (BORIC ALCOHOL)

 

قطره گوش الکل بوریکه در درمان عفونت های اولیه گوش و همچنین پس از شست و شوی آن مورد استفاده قرار می گیرد. این قطره حاوی اسید بوریک است که پودر کریستالی سفید رنگ، بدون بو و شفاف است که در غلظت های 3 درصد اثرات ضد باکتری و ضد قارچی دارد. این قطره می بایست طبق دستور پزشک معالج مصرف شود و حداکثر تا یک ماه پس از باز شدن قابل استفاده است. دور از نور، آتش، دسترس اطفال و در ظروف دربسته نگهداری شود.

 

  • فرآورده های حاوی اسید بوریک در غلظت های بالای 5% نباید در سطوح برهنه و آسیب دیده یا پوست ترشح دار اطفال استفاده شوند.

 

و در پایان ذکر این نکته بسیار ضروری و مهم است که این مطلب صرفا جهت آشنایی شما عزیزان با انواع قطره های رایج گوشی است، پس لطفا تا حد امکان از درمان های خودسرانه چه خانگی و چه دارویی پرهیز کرده و جهت درمان، میزان دوز مصرفی، عوارض احتمالی و... حتما به متخصص مربوطه مراجعه نمایید.

 

 

منوی موبایل سایت