تاثیر درمان نکردن عفونت گوش در سطح بهره هوشی کودکان
آیا میدانستید عدم توجه و رسیدگی به عارضه عفونت گوش در اطفال میتواند موجب کم شدن هوش، حافظه و IQ آنها شود؟
- طبق مطالعات در کودکانی که عفونت بیش از 2 ماه در گوش آنها بوده و درمان نشده است، نه تنها آغاز تکلم به تاخیر میافتد بلکه عفونت گوش در سطح بهره هوشی این کودکان نیز اثر گذاشته و موجب کاهش آن خواهد شد. عفونت گوش میانی در برخی فصول سال و خصوصا زمستان شیوع بیشتری دارد و معمولا بیماریهای ویروسی، پیشدرآمد این بیماری هستند، هر چند این بیماری در کودکان زیر شش سال بیشتر مشاهده شده، ولی شیوع بیشتر آن در کودکان، 6 ماهگی تا 1سالگی است.
عوامل متعدد و متنوعی در بروز عفونت گوش میانی کودکان موثرند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود حساسیت و آلرژی، افراد دارای آلرژی، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت گوش میانی هستند.
- بزرگی و وجود لوزه سوم که به دلیل نزدیکی لوزه سوم و گوش کودک، عفونتهایی که در لوزه سوم اتفاق میافتد میتواند به عفونت گوش میانی منجر شود.
- تغذیه با شیر خشک، تاثیر تغذیه از شیر مادر در کاهش ابتلای کودکان به این عارضه اثبات شده و کودکانی که از شیر مادر استفاده میکنند به دلیل پادتنهایی که در شیر مادر وجود دارد، نسبت به کودکانی که از شیر خشک تغذیه میکنند به وفور کمتر دچار عفونت گوش میانی میشوند. همچنین حالت کودک در هنگام شیر خوردن از مادر به گونهای است که شیر کمتر به حلق کودک بازمیگردد، اما در هنگام تغذیه با شیر خشک حالت قرار گرفتن کودک به گونهای است که شیر به حلق نوزاد برمیگردد و این امر موجب حرکت قطرات شیر به سمت گوش شده و احتمال بروز عفونت را بالا میبرد.
- در معرض دود سیگار بودن و تاثیر سیگار کشیدن والدین در ابتلای کودکان به این بیماری، سیگار هم در بروز عفونت گوش میانی در کودکان بسیار موثر است و در خانوادههایی که پدر، مادر یا هر دو سیگاری هستند و کودک در معرض مستقیم دود سیگار قرار دارد، مشاهده شده که کودکان بیشتر به عفونت گوش میانی دچار میشوند.
و در آخر لزوم پیگیری عفونت گوش در کودکان را جدی بگیرید و حتما با متخصص اطفال در این زمینه مشورت نمایید.