right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

دلایل کمتر شناخته شده کم شنوایی

دلایل کمتر شناخته شده کم شنوایی

 

 

اکثر مردم از رابطه بین سن و کم شنوایی آگاه هستند. در واقع سن از عوامل اصلی افت شنوایی در بزرگسالان مخصوصا در سنین ۵۰ تا۷۰ میباشد. همچنین طبق تحقیقات قرار گرفتن در محیط های پر سر و صدا به مدت طولانی میتواند باعث افت شنوایی شود بعلاوه آسیب های ناگهانی به سر و گوش نیز سومین عامل اصلی افت شنوایی است. با این حال دلایل دیگری نیز برای افت شنوایی وجود دارد که کمتر شناخته شده اند. این دلایل بعضاً همچنان در مراحل اولیه تحقیقات هستند و بر سر بعضی از آنها اختلاف نظر هایی وجود دارد.


1. سیگار کشیدن و یا در معرض دود سیگار بودن: بر اساس تحقیق صورت گرفته بر روی 3500 نفر، افراد سیگاری ۷۰درصد شانس بیشتری برای افت شنوایی دارند. این نسبت با میزان سیگاری که افراد می کشند رابطه مستقیم دارد. در معرض دود سیگار قرار گرفتن نیز میتواند ریسک افت شنوایی را تا ۳۳درصد افزایش دهد. محققان دلیل این امر را وجود مواد فرمالدئید، آرسنیک و هیدروژن سیانید در دود سیگار میدانند که باعث آسیب به سلول های مویی شنوایی شده و افت شنوایی را به وجود می آورند.

 

2. فشار خون بالا، می تواند بر افت شنوایی تاثیرگذار باشد. تحقیقات جدید نشان داده است که فشار خون بر افت شنوایی افراد بین ۴۵ تا ۶۵ سال تاثیرگذار بوده است. فشار خون بر شنوایی افراد در سنین بالا تاثیرگذار بوده زیرا خود عامل افت شنوایی نیست بلکه به افت شنوایی طبیعی انسان سرعت و یا شدت میبخشد.


3. دیابت، بر اساس تحقیقات جدید، افت شنوایی در بین افراد دچار دیابت دو برابر افراد عادی است.


4. ایربگ: هرچند ایربگ ها کمکی شایانی به نجات جان انسان ها در سالهای اخیر کرده اند، تحقیقات نشان داده است بین17 تا 20 درصد افرادی که در تصادفات رانندگی ایربگ خودرویشان باز شده است، دچار آسیب های کوتاه مدت یا بلند مدت شنوایی شده اند. هرچند این دلیل مناسبی برای خاموش کردن ایربگ خودرویتان نمیباشد.


5. زونا: بیماری ای که عموما به سراغ افراد بالای شصت سال می آید ولی در برخی مواقع گریبان جوانتر ها را هم میگیرد. زونا در مواردی خاص میتواند آسیب هایی جدی به شنوایی وارد کند(سندروم رمزی هانت). درمان سریع و به موقع میتواند تا حد زیادی از آسیب های وارده جلوگیری کند.


6. سرخک: عفونت گوش ناشی از سرخک میتواند به شنوایی آسیب برساند. از هر 10 نفر فرد مبتلا به سرخک یک نفر به عفونت گوش مبتلا میشود.

 

  • در نتیجه اگر هر یک از شش شرایط بالا را دارید و تاکنون تست شنوایی انجام نداده اید، بهتر است هر چه سریعتر برای چکاپ شنوایی کامل به ادیولوژیست مراجعه کرده و از سلامت شنوایی خود اطمینان حاصل کنید.

 

منوی موبایل سایت