right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

ارتباط سیگار و کم شنوایی

ارتباط سیگار و کم شنوایی

استعمال دخانیات به عنوان عادتی فوق‌العاده مضر برای سلامتی، در جوامع مختلف شناخته شده است و مصرف سیگار به دلیل مواد شیمیایی سمی که در خود دارد سبب ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، ریوی، آسیب پوستی، ریزش مو، اشک ریزی و آسیب به اعصاب چشم، نارسایی کلیوی، فشار خون بالا و نیز ابتلا به برخی انواع سرطان می‌شود.

  • در همین رابطه محققان در قالب پژوهشی نسبتا گسترده، با بررسی وضعیت سلامتی 50,195 شهروند ژاپنی در رده سنی ۲۰ تا ۶۴ سال که مشکل شنوایی نداشتند، در طی مدت 8 سال، افزایش خطر کم شنوایی(در هر دو فرکانس بالا و پایین) را به مجموعه مضرات سیگار اضافه کرده‌اند. چراکه سموم موجود در سیگار موجب تحلیل سلول‌های مویی شنوایی و اختلال در خون‌رسانی گوش داخلی و در نتیجه ضایعات شنوایی و کم شنوایی میشود. همچنین به دلیل کاهش اکسیژن خون به واسطه نیکوتین و کربن دی اکسید، عملکرد سیستم شنوایی مختل می‌شود.

آنها داده های چکاپ های سالانه این افراد را که شامل تست شنوایی و تکمیل پرسشنامه در مورد سبک زندگی بود، وضعیت سیگار کشیدن فرد (در حال حاضر سیگاری است، قبلا سیگاری بوده یا هیچ وقت سیگار نکشیده است)، تعداد نخ سیگارهای کشیده شده در روز و طول مدت ترک سیگار را بررسی کردند.

  • نتایج مطالعه نشان داد سیگار کشیدن فاکتور پرخطر مستقل کاهش شنوایی است و باید به منظور پیشگیری یا به تاخیر انداختن ابتلا به کم شنوایی، بر کنترل مصرف دخانیات تاکید شود. محققان دریافتند ریسک کاهش شنوایی در بین افراد سیگاری فعلی در مقایسه با افرادی که هیچ وقت سیگار نکشیده بودند ۱.۲ تا ۱.۶ برابر بیشتر بود و احتمال بروز ضعف شنوایی در افراد سیگاری به طور حداکثری 70 درصد بیشتر از سایر افراد است. همچنین افزایش ریسک کاهش شنوایی در مدت ۵ سال بعد از ترک سیگار کاهش یافت.

در واقع هرچه فردی بیشتر سیگار بکشد، شانس از دست رفتن شنوایی در او بیشتر شده و ترک سیگار مقدار قابل‌ توجهی از خطر کم شنوایی را از بین می‌برد؛ حتی اگر مصرف‌کننده برای مدت زمان کوتاهی از این عادت دست بکشد و یا تا آنجایی که ممکن است سیگار کشیدن خود را کم کند، باز هم آثار مثبت این کار در رابطه با حس شنوایی فرد مشهود خواهد بود.

  • محققان انگلیسی دانشگاه منچستر در آزمایش هایی که بر روی 164.770 نفر انجام دادند متوجه شدند ۳۹ درصد از افراد سیگاری مبتلا به کم شنوایی می‌ شوند، حتی این خطر برای افرادی که سیگار نمی‌ کشند و در معرض دود افراد سیگاری قرار دارند، وجود دارد و مبتلا به کم شنوایی می‌ شوند. همچنین مطالعات محققان مركز كنترل و پیشگیری از بیماری های آمریكا نشان می دهد كه قرار گرفتن در معرض دود سیگار احتمال عفونت گوش را افزایش می دهد. در واقع قرارگرفتن در معرض دود سیگار باعث تولید مایع در گوش میانی، عفونت های مكرر و كاهش شنوایی میشود.
  • نتیجه تحقیقی که طی پنج سال روی 5000 فرد میانسال انجام شد، نشان می دهد استعمال دخانیات در افراد میانسال باعث ضعف حافظه، کاهش توانایی استدلال کلامی در افراد، فراموشی و زوال عقل می شود.

مطالعه تازه ای نشان می دهد جوانانی که سیگار می کشند یا مادرانشان در دوران بارداری سیگار کشیده اند، احتمال مشکلات شنوایی و عدم درک صحیح سخن دیگران، در آنها بیشتر است. به گفته محققان کسانی که در معرض دود سیگار قرار گرفته اند، وقتی عاملی برای حواس پرتی در محیط هست، نمی توانند راحت تمرکز کنند و صداها را تشخیص دهند. همچنین کشیدن سیگار در دوران بارداری، میتواند نقایص شناختی مرتبط با شنوایی ایجاد کند.

منوی موبایل سایت