right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

کاهش زوال عقل با استفاده از سمعک

کاهش زوال عقل با استفاده از سمعک

 

اغلب افراد کم شنوا از اینکه شنوایی آنها روز به روز بدلیل عدم استفاده از سمعک بدتر میشود آگاه هستند اما تمایلی به دریافت کمک ندارند. شاید نمیخواهند به مشکلشان اذعان کنند و از آنچه که ضعف میپندارند خجالت زده اند و یا بر این باورند که میتوانند بدون استفاده از سمعک قضیه را فیصله بدهند و متاسفانه سالهای بسیاری، حتی ده ها سال، بدون هیچ درمانی برای رفع اثرات کم شنوایی منتظر میمانند!


اما بارها و بارها، پژوهش ها اثرات قابل توجه کم شنوایی درمان نشده را در ایجاد آثار منفی اجتماعی، روانی، شناختی و سلامتی نشان داده اند که هر یک ممکن است پیامدهای گسترده ای فراتر از حس شنوایی داشته باشند. در واقع افرادی که مشکل شنوایی دارند ممکن است چنان مراودات ناقص و مبهمی داشته باشند که به طور جدی بر زندگی حرفه ای و شخصی شان تاثیر گذارد و شاید حتی منجر به انزوا و گوشه گیری گردد.

 

  • اما یافته های جدید محققان نشان می‌دهد استفاده از سمعک در سالمندان کم شنوا می‌تواند احتمال ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را به تاخیر اندازد. بررسی‌های قبلی محققان به رابطه بین کم شنوایی درمان نشده و افزایش احتمال ابتلا به زوال عقل، افسردگی، استرس، مشکلات راه‌ رفتن و عدم تعادل اشاره کرده‌ حتی برخی از آنان معتقدند انزوای اجتماعی که گاها دلیل آن، کم شنوایی میباشد، ممکن است باعث تحریک کمتر مغزی و بروز مشکلات شناختی-روانی مانند زوال عقل شود (در واقع کمتر شدن ورودی ایمپالس‌های عصبی به گوش باعث تحلیل گسترده‌تر سیستم عصبی میشود). اما گروهی از پژوهشگران در آمریکا مطالعه‌ جدیدی در این مورد انجام داده و تاثیر استفاده از سمعک را بر سلامت روانی افراد بررسی کردند.

 

  • آن‌ها داده‌های پزشکی ۱۱۵ هزار فرد بالای ۶۶ سال را که از سمعک استفاده می‌کردند، مورد ارزیابی قرار دادند و وضعیت سلامتی افراد شرکت‌کننده را 1 سال قبل از تشخیص کم شنوایی و 3 سال بعد از آن پیگیری کردند، بطوریکه اگر این افراد به زوال عقل، افسردگی، اضطراب یا آسیب‌های ناشی از زمین‌خوردن مبتلا می‌شدند، محققان از آن باخبر میشدند. سپس وضعیت سلامت افرادی که از سمعک استفاده می‌کردند با سایرین را مقایسه کرده و به تفاوت‌های چشمگیری بین این دو گروه اشاره کردند. به گفته آن‌ها استفاده از سمعک، خطر ابتلا به زوال عقل مانند آلزایمر، افسردگی و آسیب‌های ناشی از زمین‌خوردن را به ترتیب ۱۸ درصد، ۱۱ درصد و ۱۳ درصد کاهش داده بود.

 

  • هدف دیگر این مطالعه تعیین میزان پذیرش سمعک توسط گروه‌های مختلف بود که نشان داد تنها ۱۲ درصد افرادی که کم شنوایی دارند، تمایل به استفاده از سمعک داشتند. همچنین آمارها نشان میدهد میزان استفاده از سمعک در میان زنان و مردان با نژاد، ملیت و موقعیت‌های جغرافیایی مختلف، بسیار متفاوت است ولی بطور کلی میزان استفاده از سمعک در کشورهای پیشرفته، بیشتر است چراکه آنها میدانند سمعک‌ها برای بهبود سلامتی کلی شان بیشتر از سلامت شنوایی مفید هستند.

نتایج این مطالعه به متخصصین و افراد کم شنوا کمک میکند تا به رابطه مستقیم بین استفاده از سمعک و بهبود وضعیت سلامتی پی ببرند. به گفته محققان اگرچه نمی‌توان گفت استفاده از سمعک، مانع بروز مشکلاتی مانند زوال عقل، افسردگی، اضطراب و آسیب‌های ناشی از زمین خوردن می‌شود، اما قطعا می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری‌ها را به تاخیر بیندازد.

 

منوی موبایل سایت