right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

اکنون زمان شنیدن است

اکنون زمان شنیدن است

در این بخش طی چند مرحله نکاتی را جهت استفاده و تطبیق خود با سمعک به اختصار بیان می نماییم.
1- اولین تجربه
استفاده از سمعک را پس از تنظیم و نصب آن توسط شنوایی شناس در یک محیط آشنا مانند منزل خود آغاز نمایید. پس از آن که دستورالعمل استفاده از سمعک را با دقت مطالعه نمودید سمعک را داخل گوش قرار دهید و با اطرافیان خود به طور انفرادی شروع به صحبت نمایید.
  پس از این مرحله قدم به قدم سمعک را در محیط های دیگر زندگیتان( محل کار، مهمانی، خیابان و ...) استفاده نمایید. البته در ماه های اولیه بهتر است از سعک در محیط های شلوغ و پر سر و صدا استفاده ننمایید.
2 – افزایش تدریجی مدت زمان استفاده از سمعک
در روز اول سمعک را فقط برای مدت 2 یا 3 ساعت استفاده نمایید. این مدت را به طور تدریجی در طول 2 هفته اولیه افزایش دهید تا بعد از این مدت، استفاده از سمعک در تمام طول روز برای شما عادی شود. فراموش نکنید سمعک را در منزل نیز حتما استفاده نمایید تا بتوانید صدای زنگ تلفن، درب منزل و دیگر صداها را نیز بشنوید.
3 – تنظیم صدا متناسب با محیط اطرافتان
  سمعک های دیجیتالی به صورت خودکار پس از روشن شدن یک برنامه از پیش برنامه ریزی شده متناسب با کاهش شنوایی شما را تعیین می کنند لذا بسیاری از سمعک های دیجیتال به ولوم تنظیم صدا مجهز نمی باشند. به هر حال در صورت متفاوت بودن محیط های اطرافتان از لحاظ صدا می توانید سمعک دیجیتال مجهز به کلید برنامه یا ولوم سفارش دهید. اگر سمعک شما دارای ولوم تنظیم صدا می باشد ولوم آن را هرگز بر روی حراکثر صدا قرار ندهید. این عمل منجر به کاهش شنوایی و درک گفتار و کلمات می شود. سعی نکنید صداهای زیر یا ضعیف را از فواصل خیلی دور بشنوید . افراد دارای شنوایی عادی نیز قادر به شنیدن اینگونه صداها نیستند. پس از عادت کردن به سمعک می توانید ولوم صدا را در جاهایی که نیاز داشتید افزایش دهید.
4 – سمعک عضوی از بدن شماست
سمعک شما بعد از مدت کوتاهی استفاده باید همانند عضوی از بدن شما درآید . به طوری که وجود آن را حس نکنید.( مانند عینک یا لنزهای چشمی) چنانچه استفاده از آن همراه با درد و التهاب در گوشتان بود حتما به شنوایی شناس خود مراجعه نمایید.
5 – شنونده ای فعال باشید
شما با استفاده از سمعک می توانید بهتر با دیگران و محیط اطرافتان ارتباط برقرار نمایید. چه در محیط های آرام و چه در محیط های شلوغ شما باید شنونده ای فعال باشید. افراد دارای شنوایی عادی نیز برای شنیدن صداهای پیرامونشان باید بر روی صداهای مورد نظرشان تمرکز داشته باشند و از توجه به صداهای اضافی محیط( مانند باد، کولر، فن و ...) خودداری نمایند. برای شنونده فعال بودن موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:
الف) در زمان استفاده از سمعک سعی نمایید تا منبع تولید کننده هر صدایی که برای شما ناآشنا می باشد را تشخیص دهید.
ب) با تمرکز بر روی صداهایی که می خواهید بشنوید قدرت تمرکز خود را افزایش دهید و از توجه به صداهای اضافی محیط خودداری نمایید.
ت) زمانیکه در محیط اطرافتان به طور همزمان چندین صدا موجود باشد سعی نموده تا تمرکز شنیداری خود را از یک صدا بر روی دیگری متناوباً تغییر دهید.
6 – زندگی با انواع صداها
جهان پیرامون ما مملو از انواع صداها می باشد. افرادی که دارای شنوایی عادی می باشند می توانند با تمرکز بر روی صداهای مورد نظرشان تنها آنها را بشنوند و توجهی به صداهای اضافی محیط نداشته باشند. با توجه به کاهش شنوایی شما در زمان استفاده نکردن از سمعک شما پاره ای از این صداها را نمی شنوید ولی در زمان استفاده از سمعک همانند افراد عادی مجدداً این صداها را می شنوید.(مانند صدای باد ، تیک تیک ساعت، مچاله کردن، صدای پاشنه کفش، خنده کودکان و...)البته تمامی این صداها خوشایند نیستند ولی توجه داشته باشید که این صداها جزئی لاینفک از زندگی ما می باشند و شما می بایست با تمرین تمرکز بر روی صداهای اصلی شنیدن این صداها را نیز برای خود طبیعی نمایید.
7 – شرکت در بحث ها
حتی کسانی که دارای شنوایی عادی می باشند نیز زمانی که چند نفر با هم صحبت می کنند در تشخیص صداها تا حدودی به مشکل برمی خورند. در چنین مواقعی شما به شخصی که می خواهید صدایش را بشنوید نزدیک تر می شوید و بر روی صدای او تمرکز می نمایید.

8 – اماکن عمومی
در تئاترها ، مساجد و سینماها سعی نمایید خیلی به منبع صوتی نزدیک نباشید. فاصله خود را طوری تنظیم نمایید که بدون زیاد یا کم کردن ولوم سمعک، صداها را به صورت شفاف بشنوید.( فاصله خود را طوری تنظیم نمایید که چهره گوینده را به راحتی ببینید.)
9 – رادیو و تلویزیون
در زمان گوش دادن به تلویزیون و رادیو سعی نمایید بر روی مفهوم و معنی کلی جملات گوینده تمرکز داشته باشید نه تک تک کلمات و واژه ها.
10 – تلفن
در زمان استفاده از تلفن فاصله گوشی تلفن را از میکروفون سمعک طوری تنظیم کنید که سمعک شما سوت اضافی نزند(پدیده فیدبک). در صورت دارا بودن ولوم بر روی سمعک می توانید ولوم سمعک را مقداری کم نمایید تا گوشی تلفن را راحت تر به گوش خود نزدیک نمایید. سمعک های دیجیتال معمولاً مجهز به سیستم استفاده از تلفن و موبایل می باشند. لذا مشکلی در زمان استفاده از تلفن و موبایل بروز نمی کند. در صورتی که سمعک شما مجهز به مدار تلفن کویل می باشد کلید سمعک را در زمان استفاده از تلفن بر روی حالت تلفن تنظیم نمایید.
11 – دو گوش بهتر از یک گوش
در صورتی که شما دارای کاهش شنوایی در هر دو گوشتان می باشید بهتر است برای هر دو گوشتان سمعک تهیه نمایید. این امر موجب میشود:
1 – صداها را طبیعی تر بشنوید. زیرا سیستم شنیداری انسان به گونه ای طراحی شده که اصوات را از دو گوش دریافت می کند.
2- موجب افزایش قدرت تشخیص جهت صدا می شود.
3- وضوح و شفافیت صداها بیشتر می شود. به دلیل این که شنیدن استریو یا شنیدن همزمان و متعادل از هر دو گوش رخ می دهد.
4- قدرت تشخیص و درک را در محیط های پر سر و صدا افزایش می دهد.
5 – موجب می شود ولوم تنظیم صدا را برای هر دو گوش بر روی میزان کمتر تنظیم نمایید.
موفقیت شما در استفاده از سمعک پایه و اساس شکل گیری مجدد زندگی شنیداری شما می باشد.

منوی موبایل سایت