right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

قالب محافظ ضدآب


قالب های محافظ ضدآب، قالب های سیلیکونی نرم و انعطاف پذیری هستند که از روی قالب اولیه گوش فرد، بصورت تخصصی تهیه شده و صدفه گوش و قسمتی از مجرای گوش را کامل دربرمیگیرند، این قالب ها قابل شست و شو و ضدحساسیت بوده و سطح خارجی آنها از مواد نانو تشکیل شده است.

  • این مدل از قالب های محافظ، برای افراد دچار پارگی پرده گوش/ TM (پرده تمپان) ، عفونت های مکرر گوش خارجی/میانی (اتیت خارجی و میانی) و همچنین برای شناگران (تفریحی/حرفه ای) و غواصان جهت جلوگیری از ورود آب به مجرای گوش و بدنبال آن عفونت گوش خارجی و میانی بسیار مناسب و کاربردی میباشند.

 

مخصوصا در افرادی که دچار پرفوراسیون (پارگی پرده گوش) شده اند اگر مراقب نباشند و از ورود آب به کانال گوششان جلوگیری نکنند علاوه بر اینکه بدلیل وجود رطوبت بالا، احتمال عدم ترمیم پارگی وجود دارد ممکن است عفونت از گوش میانی به فضای داخلی تری، پیشروی کرده و عواقب جبران ناپذیری را برای فرد بهمراه داشته باشد. از طرفی در برخی کودکان که سابقه عفونت گوش مکرر/مزمن دارند و یا حتی لوله تهویه (VT) در پرده گوششان وجود دارد استفاده از قالب های محافظ گزینه کاربردی و سودمندی میباشد.

 

  • از طرفی وقتی فردی در معرض آب های آلوده قرار بگیرد، دیگر مکانیزم دفاعی گوش به تنهایی موثر نمیباشد و گوش خارجی و یا حتی گوش میانی ممکن است در مجاورت باکتری ها و قارچ ها، دچار عفونت شوند، مخصوصا کسانی که عفونت مزمن گوش میانی دارند یا دچار پارگی پرده گوش شده اند که در این افراد حتی با استحمام، استخر یا رفتن به دریا نیز، عفونت و برون ریزی ترشحات تشدید میشود. در استخرهای شنا انواع میکروارگانیزم ها، قارچ ها و باکتری ها وجود دارد، از سوی دیگر دستکاری گوش توسط شخص منجر به تخریب لایه اصلی کانال گوش می‌شود که در زمان حضور در آب، نرم و آسیب پذیر شده است و تخریب لایه مذکور به عفونت گوش خارجی منتهی می‌شود که پیامد آن در ابتدا خارش و در نهایت دردهای شدید خواهد بود (اوتیت اکسترنال).

 

گوشگیرهای آماده پلاستیکی مرسوم در بازار از آنجایی که باید قابلیت جایگذاری در گوش هر فردی را داشته باشند، لذا دقیقا شکل فرم کانال گوش هر فرد بطور مجزا نیستند و فقط تا 50 الی 60 درصد میتوانند مانع ورود آب به گوش شوند. اما قالبهای سفارشی ضدآب اگر بطور صحیح قالبگیری شوند، کاملا در گوش فرد فیت میشوند و امکان ورود هیچگونه رطوبت به داخل گوش وجود ندارد.

 

  • استفاده از " قالب های محافظ ضدآب " راهی بسیار مناسب، علمی و بهداشتی برای پیشگیری از بروز و تشدید عفونت های گوش خارجی و میانی میباشد. همچنین این قالب ها همه ویژگی های لازم برای جلب رضایت افراد و پیشگیری از تحریک گوش را دارند.


برخلاف قالب های گوش موجود در بازار که پیش ساخته و آماده بوده و برای همه افراد شکل آناتومیکی یکسانی دارند، این قالب ها توسط ادیولوژیست در مطب، برای هر فرد و هر گوش، با قالبگیری کامل، به صورت مخصوص و جداگانه تهیه میگردد(قالب اولیه) و در لابراتوآرهای مخصوص ساخته میشود (قالب ثانویه با مواد دیتکس آلمان) و یک کپی از شکل مجرای گوش فرد میباشد این یعنی زمانی که شما قالب را در گوش خود قرار می دهید این قالب ذره ای بزرگتر یا کوچکتر از مجرای گوش شما نیست و با آن کاملا احساس راحتی میکنید. امروزه قالب های محافظ ضدآب در جنس ها (سخت/نرم)، شکل ها و رنگ های متنوعی تولید میشوند که محبوب ترین آنها قالب نرم سیلیکونی میباشد چراکه نسبت به آب نفوذناپذیر بوده و دوام و مقاومت خوبی دارد. در بعضی از مدل ها فیلترهای مخصوصی وجود دارد که برای عبور هوا و تهویه تعبیه شده و از تعریق زیاد گوش جلوگیری میکند.

 

  • لازم است بدانید که اگرچه گوشگیرهای آماده موجود در بازار/داروخانه ها، قیمت کمتری دارند ولی از طرفی عمر کمتری هم داشته و بعد از چند بار استفاده حالت اولیه شان را از دست میدهند و مهمتر اینکه هرگز بصورت تخصصی همانند قالب های محافظ سفارشی از گوش شما محافظت نمیکنند و به آن اندازه هم بهداشتی نمیباشند.

نکات مهم:


 اما نکته مهم این است که بدرستی طبق تصویر آنها را روی گوش خود جا بیندازید، تا محافظت حداکثری داشته باشید.


 حتما دست های خود را قبل از انجام این کار تمیز و ضدعفونی کنید.


 برای جا انداختن قالب، لاله گوش خود را به سمت بالا بکشید تا کانال گوش کمی بازتر شود و با دست دیگر دستگیره مخصوص قالب را گرفته و آن را در جای مناسب خود قرار دهید. همچنین برای درآوردن از گوش نیز میتوانید با گرفتن دستگیره مخصوص، قالب را براحتی از گوش خود بیرون بیاورید (اگر موقع جایگذاری قالب با مشکل مواجه بودید میتوانید از ژل روان کننده مخصوص استفاده کنید).


 نکته بعدی اینکه قالبی که لیبل قرمز دارد برای گوش راست و لیبل آبی برای گوش چپ میباشد (درست مانند سمعک ها که قرمز برای راست و آبی برای چپ میباشد)، اگر فراموش کردید، یادتان باشد، Red/Right=R/R


 برای امتحان کردن قالب چند کلمه حرف بزنید اگر در جای درست خود قرار گرفته باشد صدای شما در گوشتان منعکس میشودو میپیچد.


 هر 15 دقیقه قالب محافظ را چک کنید که بدرستی در جای خود قرار گرفته باشد و جابجا نشده باشد.


 به هیچ عنوان با الکل و سایر مواد شیمیایی آنها را تمیز نکنید میتوانید از شوینده ها یا ضدعفونی کننده های مخصوص این قالب ها استفاده کنید (از ادیولوژیست خود بخواهید که آنها را در اختیار شما قرار دهد.) ولی بطور کلی حتما بعد از هر بار استفاده قالب ها را میتوانید با آب ولرم و صابون/شامپو بشویید که آلودگی و ترشحات گوش را برای استفاده بعدی منتقل نکنید.


 سعی کنید قالب ها را زمانی استفاده نمیکنید در جعبه یا کیف مخصوصشان نگهداری کنید.


 و در آخر بطور کلی عمر مفید قالب های محافظ (البته بسته به نحوه مراقبت و نگهداری فرد)، بین 1 تا 3 سال است، پس در صورت خشک شدن/عدم انعطاف، تغییر رنگ و ترک خوردن/شکستن قالب ها، حتما جهت تعویض آنها اقدام نمایید.

 

  • برای آگاهی از قیمت دقیق قالب های محافظ ضدآب با کلینیک تخصصی شنوایی و سمعک پرشیاتون تماس بگیرید.

 

منوی موبایل سایت